De actualiteit van gisteren

15 januari 2011 - Het begin van 2011 en de bijeenkomst op 20 januari ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

Wat kan een mens zich toch vergissen en wat een slordige fout! In de vorige bijdrage schreef ik dat onze website al weer 4 jaar bestaat vanaf 1 januari, maar dat was helemaal fout. Dat komt er van als je geen onderzoek doet en maar gewoon vertrouwd op je geheugen en dat wordt blijkbaar minder! Onze website bestaat nu 5 jaar!

Het nieuwe jaar begon zo goed. Op de allereerste dag van het jaar 2011 straalde de gehele dag de zon.
Dat beloofde wat, op deze manier het hele jaar maar verder. Maar het heeft niet zo mogen zijn en dat had ik kunnen weten, want het was te mooi om waar te
kunnen zijn!


In Duitsland heerst het dioxinespook.
Een paar duizend bedrijven met pluimvee en varkens zit op slot, tot dat de autoriteiten tot op de bodem hebben uitgezocht hoe het zit met het besmette voer. De Duitse overheid spreekt zelfs van criminele activiteiten.
In bepaalde stoffen zat tot 78 keer te veel dioxine dan wettelijk was toegestaan. Dat is gemengd met veevoer en verspreid over Duitsland aan nietsvermoedende dieren gevoerd, die nu weer de dupe worden van op geld belust verkeerd menselijk handelen. Menselijk falen, verblind door euro en de dieren moet het weer ontgelden!

Hetzelfde kan gezegd worden van de gevolgen van de grote brand in/bij Moerdijk.
Jonge wat zag dat er gevaarlijk uit en gelukkig konden wij als toeschouwers alles op veilige afstand vanaf het scherm gadeslaan. Hoe kan het gebeuren dat zo veel gevaarlijke stoffen bij elkaar opgeslagen zo giga-gantisch in de hens kunnen geraken?
Daarvoor zouden toch maatregelen getroffen moeten zijn zodat dat absoluut onmogelijk zo uit de hand kon lopen?

Menselijk falen, verblind door de euro en nu moet het milieu en de bevolking op afstand het ontgelden? Het dubbele aan dit verhaal is natuurlijk, dat we ons in Nederland nu wel druk maken over de eventuele gevolgen van deze brand in een betrekkelijk klein gebied, maar ons veel minder zorgen maken over de gevolgen van het massale milieuvervuilende vuurwerk overal in Nederland op nieuwjaarsmorgen. Met ook nog twee dodelijke slachtoffers en weer veel mensen met oogschade en ander letsel.


Dit is een probeersel van een foto van een natuurgebied, maar dat had er ook anders kunnen uitzien. Het is maar een poging om aan te geven, dat onze huidige regering drastisch is gaan bezuinigen en daarbij de aller-gemakkelijkste weg heeft gekozen.
Op natuur moet je niet bezuinigen in Nederland, die moet je koesteren, want veel is er niet meer van over en veel komt er niet meer bij, want het wordt steeds voller in ons land. De natuur kan zich in deze niet verweren en alles wat er in bepaalde gebieden leeft wordt door deze bezuinigingen de dupe. Het aan elkaar verbinden van gebieden gaat nu niet meer door vanwege geldgebrek en dat geld zal er op termijn, onder deze regering, wel helemaal wel nooit meer komen. Dus uit met de pret voor de natuur! Menselijk falen, verblind door de euro en de natuur moet het ontgelden. Zo maar drie zaken achter elkaar in het begin van 2011 die tot nadenken dwingen.

Op donderdagavond 20 januari a.s. de jaarvergadering van onze regio.

Daarbij mag u absoluut beslist niet ontbreken! Aanvang 20.00 uur, in de grote zaal van Overwijk in Tijnje, u bent allemaal welkom! Na afloop van het officiële gedeelte wordt deze keer een film getoond.

Gebeurt er nog meer?
Ja, op maandag 14 februari a.s. houdt vogelvereniging BEO een bijeenkomst in Bolsward. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Ons Gebouw aan het Broereplein 7-8, gelegen direkt naast de ruïne van de Broerekerk.

Tijdens deze bijeenkomst zal er een presentatie worden gehouden door Dhr. Nico van Wijk uit Alphen a/d Rijn over kwartels, frankolijnen, patrijzen, fazanten en andere hoenderachtigen. U kunt er gratis naar toe en het begint om 20.00 uur. Waarom vermelden wij deze wetenswaardigheid? Omdat het voor leden van onze vereniging, die bovenstaande vogelsoorten houden of waarin ze interesse hebben natuurlijk best leuk kan zijn om daar eens naar toe te gaan. Wonen ze dan ook nog in de buurt van Bolsward, dan kunnen ze daar eens kijken en luisteren naar zaken betreffende de vogelsoorten, waarnaar hun belangstelling uit gaat. Woont u wat verder weg, mag u er natuurlijk ook best naar toe!

Maar eerst allemaal naar de jaarvergadering in Tijnje komen op donderdagavond 20 januari ’11 om 20.00 uur!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC