De actualiteit van gisteren

20 december 2010 - Aviornis Fryslân wenst u fijne feestdagen!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

 

De dagen worden steeds korter en daardoor ook steeds eerder donker, maar zo na de Kerst wordt het langzaam beter want dan gaat de zon per dag weer een minuutje later onder.

Ik kan niet wachten!

Je kunt van de winter vinden wat je wilt, het levert natuurlijk zo nu en dan wel geweldig mooie plaatjes op wanneer het mistig is geweest en heeft gevroren.

 

 


Deze foto maakte ik bij ons in de buurt, met op de achtergrond de landerijen. Maar je kon op die 7e december ongetwijfeld ook op andere plaatsen vele prachtige plaatjes maken. Daarvoor hoef je soms helemaal niet zo ver voor van huis te gaan.

 

 

 

Dat je, zo richting de Kerstdagen, gewoontegetrouw de huiskamer of andere vertrekken, in feestelijke stemming brengt, is te begrijpen.
Daarvoor zijn de kerstboom en al die andere glinsterende versierselen uitermate geschikt.


Maar om nou je eigen huisdier als levende kerstversiering te gaan gebruiken is volgens mij iets te veel van het goede, het moet niet gekker worden.

 

 

 

Kerstmis, we weten bijna niet meer waarom of het gevierd wordt, daarom nog maar even een plaatje over de essentie van deze dagen. Dan weten we weer even waarover het gaat. Velen zijn zo langzamerhand misschien gaan denken dat de Kerstdagen gewoon twee vrije dagen zijn. Gewoon twee sfeervolle dagen, die opgevuld moeten worden met lekker (veel) eten op de eerste Kerstdag en op de tweede met z’n allen langs de woonboulevards, want anders zitten we ons toch maar te vervelen.

Heel bijzonder is het eigenlijk, dat de hele wereld tijdens deze twee dagen even de adem in houdt.
Heel de wereld viert tijdens deze dagen de geboorte van Jezus, al doen ze dat overal wel een beetje anders misschien. In tijden van hevige crisis, zoals een oorlog tussen twee landen, wordt toch tijdens het Kerstfeest even een pauze ingelast. Gedurende 25 en 26 december is iedereen, waar ook ter wereld, even in de ban van de Kerst.

 

 

 

 

 


Aan het einde van de eerste Kerstdag gezellig met z’n allen aan de feestelijk gedekte tafel genieten van een lekkere maaltijd en dat kan van alles zijn, daarmee is echt niets mis. Maar het behoort eigenlijk niet zo te zijn, dat moeder de gehele dag daarvoor en op de eerste Kerstdag zelf, uren in de keuken moet staan om onder andere die enorme kalkoen te bereiden, waarvan ze totaal geen idee had hoe ze die klaar moest maken. Superwinkels spelen daar tegenwoordig slim op in, door allerhande “overheerlijke” pakketten aan te bieden welke slechts kortstondig in oven of magnetron hoeven worden opgewarmd. Het eindresultaat zou dan fantastisch moeten zijn.  Maar dat is een keuze die men maakt en gelukkig kunnen we in een vrij land als Nederland nog een dergelijk luxe keuze maken.

In deze traditionele “donkere dagen voor de Kerst” maar ook tijdens de Kerstdagen wens ik u veel warmte en gezelligheid. Hopelijk levert de komende winter, die nog maar net begonnen is, ons niet al te veel extremen betreffende kou, sneeuw en ijs, hoewel een bekende weerman, die altijd: “tot morgen” roept in het Fries, er van uit gaat dat de Elfstedentocht in januari 2011 gereden gaat worden. Terwijl je dit dan zo opschrijft blijkt het op diverse plaatsen in Nederland (behalve in het noorden) her en der een enorme verkeerschaos te zijn geweest rond 16 en 17 van deze maand. Grote hoeveelheden sneeuw zorgden voor veel overlast op diverse wegen in het midden van het land en rondom de randstad. Onlangs las ik in de krant dat het strooizout al weer op was, vanwege de vroege inval van deze winter. En vorig jaar zeiden ze dat het nu niet meer kon gebeuren omdat ze van het jaar daarvoor hadden geleerd? Ja, dat zeiden ze bij de spoorwegen ook en die hadden ook nog niets bijgeleerd van 2009, want het ging en gaat meteen weer goed fout!

Hoe dan ook, fijne feestdagen!

En dan, als u alles al hebt gehad, nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC