De actualiteit van gisteren

11 november 2010 - Markten en Bijeenkomsten ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

De vorige bijdrage aan deze website is al weer een tijdje geleden en de herfst heeft er zo nu en dan nog maar eens een schepje bovenop gedaan.
Dat zal zo natuurlijk nog wel een tijdje doorgaan, totdat er geen blad meer aan de bomen zit.
Geen prettig vooruitzicht, maar ach, daar staat tegenover dat het ook wel weer knus is bij de warme kachel met ’s avonds de gordijnen dicht en de voeten op tafel!

 

Nog steeds komen er mensen bij als nieuw lid van onze vereniging, maar er haken ook zo nu en dan anderen af.
 

Uitgeschreven: P.Stam,Tietjerk
Nieuwe leden: L.W.Naberman, Nijtap 14, 9218 PB Opeinde
  H.D.Vellinga, Waling Dijkstrastrjitte 15, 9061 BL Gytsjerk

Beide nieuwe leden van harte welkom in onze regio als lid!

Aviornis aanwezig op de vogeltjesmarkt in Joure.

Op 16 oktober j.l heeft uw bestuur nog weer eens een poging gedaan om zieltjes (leden) te winnen voor onze vereniging Aviornis International Nederland. Tijdens de vogeltjesmarkt in Joure hadden we ’s morgens vanaf 08.00 uur een tafel op schragen omgebouwd tot een uitnodigende stand om bezoekers te interesseren voor onze club.
Als u de foto goed bekijkt, ziet u het bijna voltallige bestuur achter de tafel (penningmeester ontbrak), waarbij moet worden opgemerkt, dat de schrijver van dit artikel er beslist niet op zijn allervoordeligst op staat, maar je hebt soms van die momenten. Die kent u vast en zeker zelf ook wel!

Op deze foto kom ik nog een keer te voorschijn, achter de informatietafel, relaxed gezeten in een comfortabele uitvouwbare zetel, in afwachting van belangstellenden.
Zoals u ziet was de belangstelling niet overduidelijk overtuigend. Op de tafel een tentoonstellingskooi met een stel roodschouders en een andere kooi met een paar Australische kuifduiven. Alle broedblokken en transportkooitjes en voerbakken op de linkerzijde van de foto behoren niet tot onze stand maar waren van stand van de buren.

Regiobijeenkomst 25 november

Op 25 november a.s. krijgen we in de grote zaal van Overwijk te Tijnje iemand op bezoek die ons heel veel zal komen vertellen over roofvogels en uilen in Nederland. Dat is zeker een onderwerp waarvoor u natuurlijk niet thuis kunt blijven zitten.
Roofvogels en uilen zijn vogelsoorten, waarvan u als vogelbezitter nog wel eens last of hinder kunt ondervinden.
Dan is het best interessant, om te horen hoe u daar mee om kunt gaan en wat u eventueel kunt doen om aanvallen van die stootvogels soms te voorkomen. Dhr. Pim Lollinga uit Westernieland, preparateur en valkenier, heeft zelf ook Aviornisvogels.

Maar ook die andere soorten, waar hij die avond over zal vertellen. Ik kan niet anders dan u nu al vast op het hart te drukken dat u beslist deze avond moet vrijhouden in uw agenda en in grote getale onze bijeenkomst moet komen bezoeken. Zoals altijd is de koffie vrij. Wanneer was die bijeenkomst ook al weer?
Donderdagavond 25 november a.s. in Tijnje, aanvang 20.00 uur.

En dan nog even dit:Hier zijn woorden overbodig!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC