De actualiteit van gisteren

17 oktober 2010 - Even bijpraten ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

Enige tijd geleden werd Nederland weer opgeschrikt door een vervelend accident in de pluimvee wereld. Het is net of daar altijd de gekke dingen gebeuren. Wat was er gebeurd? Een oude mevrouw (van dik in de 80) was overleden als gevolg van een bacterie, afkomstig uit kippenvlees, die resistent tegen alle antibiotica bleek. Wat er ook geprobeerd was in het ziekenhuis, de bacterie was niet te verslaan.

Nu weten wij intussen wel dat de complete pluimveesector veel te veel antibiotica aan de hoenders in de volle stallen voert, om maar te voorkomen dat er uitval plaats vindt.
Het is wel de bedoeling, dat er flink wordt geminderd, maar voorlopig wordt er niet zo heel veel van gemerkt. De complete pluimveesector was boos op degenen, die het bericht in de pers hadden gebracht. Zoals het er nu in de krant stond leek het alsof er geen enkel stukje kip meer veilig zou zijn en dat mocht je toch echt niet zeggen. Zo erg kon het toch niet zijn? De demissionaire minister werd nog maar eens voor het voetlicht gebracht en zij haastte zich te zeggen, dat het natuurlijk eigenlijk allemaal weer best mee viel, mits… het pluimveevlees goed en uiterst zorgvuldig werd bereid en verhit! Gelukkig kon deze minister toch nog weer wat olie op het vuur gooien, want anders was het bergafwaarts gegaan met de kippensector!
Op tijd gered door de bel!

Ja, me neus, natuurlijk moet je al het kippenvlees goed bereiden en verhitten, want er is geen enkel stukje dat niet is besmet met ziekteverwekkende bacteriën. Maar het mag natuurlijk niet zo zijn, als je al wat ouder wordt of bent en er gaat eens wat fout tijdens de bereidingswijze, dat je als mens gelijk zit opgescheept met ziekmakende bacteriën, die niet meer te doden zijn. Het wordt tijd dat de pluimveebroeders eens de schellen van de ogen vallen en stoppen met die ongebreidelde antibioticagiften aan pluimvee in die overvolle stallen.

 

Zo, nu maar even wat anders, wat minder heftigs.
Gaan we nog wat doen binnenkort?
Jazeker, maar dat wordt pas volgende maand. Op 25 november a.s. is er weer een bijeenkomst in de grote zaal van Overwijk in Tijnje. Tot zo lang moet u nog even geduld uitoefenen, maar noteer deze datum maar wel al vast!
We gaan het dan over roofvogels
hebben.


 


En ook over uilen. Van beide komen er in Nederland diverse soorten voor!
Dat kon wel eens een interessante avond worden.
 

 

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC