De actualiteit van gisteren

5 september 2010 - Gezellige barbecue in Dronryp ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

De vakantie(‘s) zijn weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen en wij gaan ook maar weer aan de slag. Hopelijk hebt u de vakantieperiode goed doorstaan en leuke resultaten met uw vogels behaald.


Ondanks de vakantietijd komen er toch weer nieuwe leden bij:

L.L.A van Brunschot,
  p/a fam. Beenen, Kerkstraat 37, 8433 LJ Haulerwijk,
T.Haarsma, Osingahuizen 32, 8621 XD Heeg,
B.Kostwinner, Terpelannen 3, 9161 DX Hollum.

Allen welkom in onze regio!
Er zijn ook droevige medelingen, want er zijn deze zomer twee leden overleden. S.Span uit Wirdum en D.v.d.Veen uit Noardburgum.
Douwe van der Veen was een zeer trouw lid en kwam zeer regelmatig op de bijeenkomsten. Wij zullen hen gedenken.


Begin deze maand was het op pluimveegebied onrustig, want er was weer een vorm (mild weliswaar, maar toch) van vogelgriep in onze provincie geconstateerd en toen legden weer duizenden hoenders het loodje!

Vogelbeurs 11 september in Ruinen
Onze oosterburen, regio Groningen/Drente, houden op zaterdag 11 september een ruilbeurs in Ruinen. Ook deze keer weer bij of naast het vogelpark/dierentuin van H.Dietz. Beurs is open vanaf 09.00 uur en natuurlijk uitsluitend voor vogelsoorten vallend onder de Aviornisvlag. De algemene landelijke voorwaarden voor ruilbeurzen zijn ook hier van toepassing.

Gezellige zomerbarbecue in Dronryp

Ja en toen hadden we de al ver van te voren geplande zomeravondbarbecue en “Open Avond” bij de familie Terluin aan de Headyk. Het is natuurlijk altijd afwachten hoeveel leden zich hiervoor zullen opgeven, want voor ons, als bestuur, was dit een complete nieuwigheid. Maar we zij het traject ingegaan en aan het eind van de rit bleek, dat we inclusief voltallig bestuur+ aanhang en gastfamilie op 43 aanwezigen konden rekenen.
Dat is al een hele leuke ploeg, maar daar hadden best nog wel wat leden bij gekund!
Dan heb je dat ver van te voren gepland dus en dan kun je niet weten wat het voor weer zal gaan worden. Dat weet je natuurlijk nooit helemaal precies, maar zo slecht als het op deze dag zou kunnen zijn, dat had we nooit durven dromen.
En slecht was het, regen, regen, enz.

’s Middags was het nog even droog, maar toen begonnen wij nog niet, want dat was pas om 17.00 uur en vervolgens is het nog even droog geweest om 18.00 uur en daarna niet meer.

Op bovenstaande foto’s ziet u de verzamelde leden bezig met de bezichtiging van de vele watervogels en ander pluimvee in en rondom de inmiddels fraai aangelegde waterpartij aan de voorkant van de boerderij. Net zo rond 18.00 uur kon dat vanwege even geen regen. Het schuurgedeelte werd bijna geheel in beslag genomen door de vele tafels en stoelen, die er waren neergezet, om aan eenieder een comfortabele zitplaats te bieden.

Als je het als jongste lid van regio Fryslân zo ver hebt geschopt, dat het bestuur het de moeite waard vond om precies dáár een “Open Avond” en een barbecue te houden (met goedkeuring en hulp van zijn familie), dan verdien je wel een oorkonde. Jorryt had die al wel gekregen in november, maar nog niet ingelijst. Vandaar dat hem nu hetzelfde exemplaar werd uitgereikt.

Het is een oorkonde, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Gaaswerken, waarin wordt vermeld, dat Jorryt Terluin tot dan toe is geslaagd met lof als beste gaaszetter van de Friese regio. Het examen is destijds welwillend in november afgenomen door de welbekende examinator P.Krammenslaander, die wel vaker gevraagd wordt over dergelijke zaken zijn deskundig oordeel te vellen.

Intussen kon iedereen onder het genot van sap, drank, wijn of bier aan de slag aan de grote barbecue, die zodanig strategisch stond opgesteld, dat je er rondom heen rustig al pratend kon wachten totdat de uitgekozen vleeswaren gaar en geschikt waren voor consumptie. Natuurlijk kwamen daar weer de meest sterke verhalen tot leven of werd druk gewerkt aan het verder uitbouwen van alweer een stuk van het Aviornis netwerk.


Toen alles bijna op was en de bezoekers bijna naar huis gingen hebben we de gastvrouw met bloemen en een geschenkbon bedankt, voor het vele werk dat was verzet om zo ver te kunnen komen tot deze gezellige bijeenkomst. Als u de laatste foto goed bekijkt, dan ziet u wel hoe gezellig het daar was.

Het was zelfs zo gezellig en geslaagd, dat er al stemmen op gingen om daar het volgend jaar maar weer een feestje te gaan bouwen. Dat zullen we eerst nog maar eens moeten bekijken, want volgend jaar gaan wij misschien wel weer een ruilbeurs organiseren en daar past dit dan even niet bij.

Komt er meer aan?
Jazeker, het winterseizoen 2010/2011 gaat weer beginnen en de eerste bijeenkomst is op woensdagavond 22 september a.s. om 20.00 uur.
 

Wim Moed, DE duivenspecialist van Aviornis International Nederland, komt even over de grens, uit Duitsland, om ons zoveel mogelijk te vertellen over allerhande duivensoorten.
Als u een liefhebber bent van deze mooie vogels, dan moet u beslist op deze avond verschijnen, want dan kunt u uw vragen daar kwijt!

En dan nog even dit:

 

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC