De actualiteit van gisteren

18 september 2010 - Het winterseizoen gaat weer van start ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

De eerste tekenen van de herfst hebben zich al aangediend. Hier en daar al gevallen blaadjes en omdat er een vrij natte periode is geweest zijn er veel paddenstoelen te vinden.

Volgens een krantenartikel zijn er meer dan andere jaren te zien en ze zijn ook vroeger in het seizoen dan normaal.

Nu kan het zijn, dat u het weet , misschien ook niet, dat ik naast wat watervogels (dat zijn Aviornisvogels) ook nog wat kippen heb. Zijdehoenders, (maar dat zijn geen Aviornisvogels) in een paar kleurslagen. Dit hoenderras heb ik eigenlijk al heel lang, nog ver voordat ik met Aviornisvogels ben begonnen.

Natuurlijk, er zijn andere rassen geweest, veel zelfs, ook wel in allerhande kleurslagen.
Maar de “silky’s” ben ik trouw gebleven. Op bijgaande foto ziet u een haan en een hen, maar er zijn nog een paar van die witte hennen pluizenbollen ergens in de buurt, die niet op de foto wilden, vanwege geen zin.

Je kijkt echter wel heel vreemd, als er ineens 3 witte bollen meer blijken te zijn.
Het waren toch echt geen witte hoenders, maar drie exemplaren van de reuzenbovist, die spontaan onder de coniferen uit de grond waren gekropen. Ik kom daar niet elke dag, anders had ik ze wel eerder opgemerkt. Nu waren ze al bijna zo groot als de haan, die deze witte paddestoelen overigens nooit geprobeerd heeft het hof te maken.

Regiobijeenkomst woensdag 22 september in Tijnje
 

Op woensdagavond 22 september a.s.20.00 uur houden wij de eerste regiobijeenkomst van het winterseizoen 2010/2011 bij café-restaurant Overwijk in Tijnje. Het is natuurlijk weer even wennen, u moet er allemaal weer even inkomen, maar daarna volgen er nog 3 avonden, waarvoor we overigens nog een invulling moeten zoeken. Desalniettemin bent u als vanouds welkom in de grote zaal. De data voor de bijeenkomsten hebben we wel al rond, dus die kunt dan alvast ergens noteren. Het zijn deze winter weer die specifieke donderdagavonden, die u moet benutten, om informatie, gerelateerd aan onze hobby, tot u te kunnen nemen.

Donderdag 25 november, donderdag 20 januari en donderdag 24 maart. Op deze avonden mag u in grote getale weer de zaal bezetten!
 

Dus, zoals gezegd, de eerste bijeenkomst is op woensdagavond 22 september 2010 a.s.
Wim Moed, DE duivenkenner bij uitstek, zal een uiteenzetting geven over de vele duivensoorten, die er zoal worden gehouden. Als u liefhebber bent van deze fraaie vogels en u wilt er meer van weten, dan moet u beslist op deze avond verschijnen, want dan kunt u daar uw vragen stellen. Er zijn maar zeer weinig mensen binnen onze vereniging Aviornis International Nederland, die zo veel over allerlei duivensoorten weten. Deze presentatie mag u, als duivenliefhebber, eigenlijk niet missen.
Komen dus!

Bovendien, wat let u, de koffie is voor onze rekening!

We hebben het al eens eerder op deze site verteld en vermeld. Het zou zo maar kunnen dat u zelf of iemand, die u kent, iets heeft meegemaakt, waarvan u een leuk verhaaltje zou kunnen vertellen.  Of iets anders, dat de moeite waard is om het op te schrijven om aan anderen te laten lezen. Als dat gaat over wat u met uw vogels heeft beleefd, is dat voor de andere leden vast ook leuk om mee te maken. Zet het eens op papier of mail het en als het niet helemaal lukken wil, dan helpen we wel een handje, ook met het plaatsen van een foto-tje er bij en aansluitend doen we dat gewoon op deze site. Kunnen de leden eindelijk ook eens wat anders lezen dan die eeuwige teksten van mij! Laat u door niets weerhouden, stuur maar op die verhalen, hoe sterker, des te beter!!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC