De actualiteit van gisteren

24 april 2010 - Onze bus is bijna vol .......

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

Alle dagen mooi weer. Wat wil je nog meer! ’s Nachts nog wel behoorlijk aan de koude kant, maar overdag flink wat zon en droog, nou, daar doen we het toch voor?

Omdat het dan zulk mooi weer is en de narcissen zo mooi bloeien, haal je er ook een paar in huis voor op de vaas. Dit zijn van die mooie narcissen, met twee, soms drie bloemen per steel. Maar let op, bij de pijl een spin, we hadden per ongeluk nog meer natuur in huis gehaald!

Geen voorjaar zonder lammetjes. Jonge schapen horen gewoon bij de lente, anders is het niet echt. Als alles goed is worden de lammeren klein geboren en groeien door tot een volwassen schaap. Als alles goed is ja, want het gaat ook wel eens mis. Er worden soms ook wel lammetjes dood geboren, omdat ze bijvoorbeeld of te vroeg waren of te laat. Soms komen ze levenloos ter wereld, omdat er wat mee aan de hand is. Kijk maar eens naar de volgende foto van een heel apart lam. Dit exemplaar (opgezet door bevriende preparateur J. v. d. Laan uit Makkum) is een verzameling van twee in een.(lees ook een artikel hierover in de Leeuwarder Courant van 21 april j.l.)

Het lammetje heeft acht pootjes (2x2 voor en 2x2 achter) drie oortjes, twee staartjes en één kopje. Het hadden er dus twee moeten worden, maar het werd dus uiteindelijk niets! Heel curieus!

Nog wat anders, nog steeds bijzonder naar mijn idee, is de aanwezigheid van de zomertortel in onze tuin. Afgelopen winter heeft deze vogel kunnen overleven dank zij het door mij gestrooide voer. Dit duifje, tezamen met de meer dan dertig Turkse tortels, heeft op die manier de strenge vorstdagen kunnen trotseren. Zo af en toe, niet meer zo regelmatig als voorheen, komt deze bostortel ons weer eens met een bezoekje vereren, eet af en toe een hapje mee en met een beetje meer geluk dan anders kon ik er een plaatje van maken.

Weer een andere foto is waarschijnlijk een beetje een zoekplaatje geworden, maar duidelijker kon ik het niet maken. Een foto van twee jonge Turkse tortel op een nest (oud houtduivennest van vorig jaar) in een oude conifeer. Ik heb er maar een paar pijlen bij gezet, anders werd het misschien wel heel onduidelijk, maar de twee snaveltjes zitten aan de voorkant, u kijkt er zo tegenaan! Het zijn niet de eerste exemplaren die in onze tuin groot zijn geworden, dit voorjaar, er is al een stel vliegvlugge jonge vogels gezien. Voor al die andere Nederlanders zijn Turkse tortels al de gewoonste zaak van de wereld, maar voor ons, in onze tuin, is het nog heel vers.
Pas de laatste paar jaar komen ze hier voor. Het maakt het allemaal wel wat levendiger, met die duiven die constant van hot naar het vliegen en terug. Want rust gunnen ze elkaar nauwelijks en zelfs de veel grotere houtduiven worden door de veel kleinere druktemakers voortdurend opzij gezet en verjaagd.

Busreis naar Burgers Zoo op zaterdag 29 mei


Op zaterdag 29 mei gaan we met een bus naar Burger’s Zoo en u mag allemaal mee.
Tenminste als u op tijd opgeeft, want zo heel groot is de bus nou ook weer niet dat er wel honderd man in kunnen.
Leden en hun partners betalen de uiterst lage prijs van € 30,- per persoon.
Niet leden en/of leden van een andere regio betalen € 40,- per persoon.
Bij deze prijs is inbegrepen: de bus, entree en diner op terugweg.
U hebt allemaal bericht of een e-mail thuis ontvangen.
Hebt u dat niet en u wilt wel mee, ga als volgt te werk: stort het betreffende bedrag op rekeningnummer 320423018 t.n.v. Aviornis regio Fryslân, Peins.
Vermeld wel uw naam en adres, u krijgt t.z.t. persoonlijk bericht over opstapplaats en tijd.
De allerlaatste inschrijfpoging kunt u doen op 8 mei, daarna kan er niemand meer bij!
Dus einde inschrijving 8 mei !
Nogmaals, wees op tijd, vol is vol!!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC