De actualiteit van gisteren

12 april 2010 - De Landelijke Algemene Ledenvergadering

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
09-10-2012

Beste regioleden,

Het is dus lente geworden en dat weten we intussen nu ook al wel. Overal zie je steeds meer geel verschijnen! Dat maakt dit jaargetijde ook zo boeiend, steeds is er weer wat anders aan het uitlopen. De meidoorn is altijd de eerste die de tere groene blaadjes ontvouwt. Daarna komen al vrij snel andere bomen en struiken aan de beurt. Elk jaar weer een feest om mee te maken! Kun je dan ook zo nu en dan een geschenk krijgen, zomaar, in de lente? Ja, ik wel!

Zo maar, geheel onverwacht, twee dagen achter elkaar de tjiftjaf al zingend in je tuin!
Groter lentegeschenk hoeven ze mij niet te geven! Nu ik toch bezig ben, bruggetje naar een ander onderwerp. Wat maakt mij nog meer blij, zo in het voorjaar?

Landelijke Algemene Ledenvergadering
Welnu, een bezoek aan de landelijke algemene ledenvergadering op zaterdag 10 april. Deze keer georganiseerd door en gehouden in de regio West-Brabant in Made. Zo’n 200 leden waren er op af gekomen en dat kwam niet alleen door het mooie weer, maar vast en zeker door het bijzondere middagprogramma. Maar daarover straks meer, eerst even in sneltreinvaart door de vergadering.

Elke regio organiseert jaarlijks een landelijke vergadering in eigen regio. Kiest daarvoor een locatie, groot genoeg voor meer dan 100 gasten, die moeten daar dan ook nog kunnen lunchen. Helemaal mooi is het, wanneer er ’s middags na de lunch nog een aantrekkelijk programma geboden kan worden. Dat slaagt soms wel (met vogels), soms niet helemaal(zonder vogels) maar is altijd weer een verrassing.

De vergadering liep van een leien dakje, al is het wel een hele zit, na 2 uur gezeten te hebben om er te komen, maar niet zeuren, zo waren er meer.

  • Zaken als: ringenprijs en regioafdracht blijven t.o.v. 2009 gelijk, regio’s zijn belangrijk binnen de vereniging!

  • Regio’s krijgen ook meer promotiemateriaal, als banners, posters en zeildoeken.

  • Betreffende het bestellen van ringen: lees vooraf het toegestuurde gele boekje nog eens goed door. Alles wat u weten moet staat er in!

  • Niemand binnen onze vereniging wordt betaald, een ieder is vrijwilliger. Sommigen krijgen wel een vergoeding voor gemaakte kosten.

  • Als het boekje bij u in de bus komt, kijk dan even of alle gegevens van u nog wel correct zijn.

  • Het bekende watervogelboek is uitverkocht! Er komt mogelijk nog wel eens een tweede druk, er is nog niet bekend wanneer.

  • Voor een eventueel fazantenboek in dezelfde stijl kan het ook nog wel een tijdje duren.

  • Er volgde nog een presentatie van de 1997 opgerichte werkgroep “Toerako’s ”. Op zaterdag 2 oktober (nog een heel eind weg) zal er in het Gaiapark in Kerkrade een bijeenkomst worden mogelijk gemaakt voor leden van Aviornis en leden van “de Harpij”. De laatste is een vereniging van dierentuinmedewerkers. Er zullen onder meer een aantal interessante lezingen worden verzorgd.

  • Houdt u verre van kleurmutanten, allemaal leuk en aardig, maar passen niet binnen onze vereniging, die zich immers als doel heeft gesteld, oorspronkelijk vogels te willen hebben en houden.

  • Volgend jaar (nu al beloofd) is regio Oost aan de beurt.

Wat was er nu na de, overigens uitstekend verzorgde, lunch in het Best Western Hotel De Korenbeurs te Made te doen? Wat was dat nou voor een middagprogramma, waarvoor al die tweehonderd leden naar het zuiden waren afgereisd? We waren met z’n allen te gast in de immens grote tuin van Jos en Jopie Bouwens, ook in Made, niet zo ver van de zaal verwijderd.

Wat was er dan te zien? Vogels, vogels, vogels en nog eens vogels en wel zo veel, dat menig dierentuin er met gemak jaloers op zou kunnen gaan worden.

Ga maar na, bij welke particulier kijk je zo vanuit je huis in de achtertuin uit op een collectie van wel zo’n 70 flamingo’s plus de nodige rode ibissen en een aantal eendensoorten? Er waren nog wel meer flamingosoorten hoor! Maar, daar bleef het niet bij!

Er waren ook een zeer groot aantal kromsnavels, maar dan wel de grotere soorten.
Geen foto heb ik van al die ooievaars, reigers, hamerkoppen en kraanvogelsoorten.
Want daarvan kwam je ook de nodige tegen en als je dacht ze allemaal wel gezien te hebben, waren er telkens toch weer meer.

Andere vogels als ibissen in vele soorten waren er ook te bewonderen, evenals tropische duiven als Nicobar en kroonduiven, maar dan vergeet ik er zo maar nog meer te noemen. Je had binnen en buitenverblijven. Een bijzonder mooi binnenverblijf was de tropische binnentuin, ingericht in een soort kas. Voorzien van langzaam stromend water naar een middenvijver, was het geheel aangeplant met allerhande mooie planten, waartussen allerhande vogeltjes hun weg konden vinden.

Dit is een minder geslaagde foto van een kolibriesoort, waarvan er een aantal kriskras in het rond vlogen, maar dat ging wel zo vliegensvlug, dat foto’s maken niet gemakkelijk was.

Misschien was het deze wel! Desondanks, je moet het maar aandurven, je tuin open stellen voor meer dan 200 man! Op vertoon van een (vooraf gekregen) bonnetje kon je wat gebruiken, van koffie tot fris en van salade tot saté. Achter de grote serre van het woonhuis van de familie Bouwens waren op het grote terras zitjes geregeld, zodat de soms van heinde en verre gekomen Aviornisleden nog even konden nagenieten. Intussen al pratend uitkijken op de flamingoplas. De gehele entourage was tot in de puntjes verzorgd; zag u de verse gele roosjes in het vaasje op de tafeltjes? Geweldig toch?

Voor de organisatie van het geheel door de mensen van de regio West Brabant dan nog even dit:


Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC