De actualiteit van gisteren

21 december 2009 - Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling ...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Nog slechts een aantal dagen scheiden ons van het nieuwe jaar. Nog iets minder dagen en we hebben al weer de kortste dag te pakken en dan gaan we richting het voorjaar !!
Hoe optimistisch kun je zijn? Nou ik wel hoor, maar het is ook wel een beetje de wens is de vader van de gedachte, want de wintermaanden zijn absoluut niet mijn grootste hobby.

Deze donkere dagen blinken nou eenmaal niet uit in uitzinnige kleuren en enthousiaste vergezichten. Maar als er dan ook eenmaal sneeuw ligt, dan heb je natuurlijk wel direct bijzonder mooie plaatjes. Als we de reclamemakers mogen geloven komen de kleuren voor de boom en de lekkere dingen op de kerstdis allemaal uit de winkels en supermarkten, daar hoeven we nauwelijks zelf wat voor te doen. Als we maar gaan kopen, kopen en nog eens kopen.

Het feest van de kerst is een feest met emoties, maar als het aan de folders en de reclamejongens ligt kan dat alleen maar als we voldoende hebben ingekocht om de
sfeer te maken die volgens hen bij kerst hoort. Maar genoeg daarover, er is meer.

Van deze soort en dan veelal in het wit, gaan er zo vlak voor de kerst, zwanger en wel, vele duizenden het hoekje om. Jammer maar helaas, het heeft, in het kader van de volksgezondheid, blijkbaar niet anders gekund, maar het is en blijft afschuwelijk.
Het blijft moeilijk te begrijpen, maar met zo vele dieren op een kluitje in een grote stal zijn ziektes zo maar flink verspreid. Het is de prijs van de intensieve veehouderij, die zo nu en dan duur moet worden betaald, dat zagen we destijds wel aan de gevolgen van de dreiging van de vogelgriep!

Warmte en sfeer zijn tijdens deze laatste dagen van het oude jaar heel aantrekkelijk.
Andere zaken daarom heen zijn ook altijd weer boeiend!
Wat gaan we doen met Kerst en Oud en Nieuw?
Onverkwikkelijke zaken als: “Wie neemt Oma in huis?”, komen voor, maar ook wat eten we of waar gaan we naar toe?

Ik heb voor u maar één advies: “Hou het rustig, sfeervol en gezellig”! En wat het eten betreft: “Gewoon boerenkool met worst, (zuurkool kan ook), niks mis mee”! Als u na afloop van uw overvloedige kerstmaaltijd (lekker eten mag best hoor, maar de betekenis van het Kerstfeest ligt even wat anders), als u na de maaltijd even de zinnen wilt verzetten, maak dan een mooie lange wandeling.

Op de weidse weilanden ligt zo veel sneeuw, dat u even vergeet in uw eigen provincie te zijn. Siberië komt dichterbij, na de stuifsneeuw van zondag 20 december 2009!
Er is de laatste dagen een overvloedig pak sneeuw gevallen in de noordelijke provincies.
Er is wel zo veel tegelijk naar beneden gekomen, dat er complete weeralarmen en sneeuwduinen aan de orde waren. Hopelijk blijft er nog wat van liggen tijdens de
belangrijke dagen !!Hoe dan ook, uit naam van het bestuur van de regio, wens ik u allen fijne feestdagen en een goede wisseling van het jaar!

 


Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC