De actualiteit van gisteren

25 oktober 2009 - Aviornis-Fryslân verovert vogelmarkt ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Wat hebben deze herfstasters met Aviornis te maken? Helemaal niets, maar ze stonden zo mooi in onze tuin te bloeien, dat ik niet kon nalaten er een plaatje van te maken. Zo kunt u er ook nog een beetje van genieten.

Maar wat heeft dan onze trots, de Aviornisvlag, met de herfst te maken? Eigenlijk ook helemaal niets, of het moest zijn, dat deze vlag op zaterdag 17 oktober j.l. dienst heeft gedaan als entourage tijdens de vogelmarkt in Joure. Als bestuur hebben we gedacht dat als je je als vereniging wil promoten, moet je je ook ergens laten zien. Dus waren we die zaterdagmorgen al vroeg uit de veren om rond 08.00 uur op een aan ons ter beschikking gestelde tafel, in sporthal “de Stuit” in Joure, allerhande materiaal ten toon te stellen. Zo zou het “vogeltjespubliek” kennis kunnen nemen van het bestaan van onze vereniging.

Het is natuurlijk nog wat wennen en improviseren, want vogels houden is nu eenmaal anders dan een stand opbouwen. Maar, er was wel belangstelling en het heeft in ieder geval een nieuw lid opgeleverd!

Een vogelmarkt in een sporthal is soortgelijk gebeuren als een ruilbeurs, met dit verschil, dat tijdens een vogelmarkt aanmerkelijk meer publiek aanwezig is. Er zijn ook meer aanbieders/verkopers en er komen ook meer potentiële kopers. Bovendien en dat zal ook wel een belangrijke rol spelen, het aantal liefhebbers met kleinere vogelsoorten is vast aanmerkelijk veel groter. Niet iedereen heeft immers de ruimte om eenden en ganzen te houden of fazanten te huisvesten. Onderstaande foto’s geven een zeer kleine indruk van het aanbod aan vogelsoorten, dat varieerde van kanaries, vele soorten parkieten en papegaaien en duifjes. Kortom, overwegend zaadeters.

Er was ook van alles en nog wat te vinden betreffende hulpgoederen bij het uitoefenen van de vogelhobby. Allerhande nestbakjes in vele soorten en maten, met daarbij dan ook weer veel verschillende stofferingen. Vangnetjes in groot en klein formaat (wel handig zo nu en dan, want ook hier ontsnapte wel eens zo’n klein “priegel”vogeltje), vogelvoeding, bodembedekking voor kooien en ga zo maar door.

Er was ook iemand die nestblokken en blokjes maakte voor allerhande formaten parkieten en papegaaien. Zo eentje als op deze foto zou zo maar geschikt kunnen zijn voor een holenbroeder onder de watervogels. Zit er nu ook een moraal aan dit verhaal?
Jazeker, u hebt met dit verslag kennis kunnen nemen van de inspanningen die uw regiobestuur doet om onze vereniging zo nu en dan te promoten. Reclame maken voor de club, met als mogelijke bijwerking, dat er hopelijk meer vogelliefhebbers lid worden.
Natuurlijk hoeft niet alleen het bestuur in actie te komen, de leden mogen ook best hun steentje bijdragen, want hoe groter de vereniging, des te sterker we staan!

Let op, het geldt nog steeds, diegene, die in onze regio het tweehonderdste (200ste) lid aanbrengt krijgt een vol jaar lang het lidmaatschap gratis! Hebt u de datum 25 november al in de agenda onderstreept? Dan komt Trienko van der Kaap ons heel veel vertellen over allerhande watervogelsoorten en het zou zo maar kunnen dat onderstaande soorten er ook bij zijn.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC