De actualiteit van gisteren

1 september 2009 - Aviornis Fryslân start het winterseizoen 2009/2010
                                     met de ruilbeurs op 12 september

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
Het vakantieseizoen zit er weer op en aan het weer heeft het niet gelegen! Hopelijk bent u allemaal heelhuids thuisgekomen en hebt een fijne vakantie gehad, uit, thuis of waar dan ook. Mocht u wat anders gedaan hebben, ook goed, maar dan hebt u vast en zeker veel tijd gestoken in het opfokken van het nageslacht van uw dierbare vogels. Indien u ergens hebt gekampeerd in een heel ver buitenland en/of op de camping in een caravan hebt geleefd, dan hoop ik dat u er intussen ook achter bent gekomen dat je in een stacaravan ook best kunt gaan zitten.


Als je heel lang je toetsenbord (= dat ding vóór je beeldscherm op het bureau) niet hebt gebruikt en het was niet helemaal schoon, toen je het achterliet, dan kan het gebeuren dat het er nu zo uit ziet!

De vakantietijd is klaarblijkelijk ook een zeer geschikte tijd om je op te geven als nieuw lid. We hebben er 5 bij gekregen in deze periode. Ik noem ze even voor u op, misschien wonen ze bij u in de buurt en kunt u ze eens opzoeken.

A. Mulder, Toarnwerterleane 2, 8845SE, Waaksens
J. Dorhout, De Scheiding 7, 9223 LR, Houtigehage
K. de Vries, Trekweg 4 9295 MZ, Westergeest
D. Langeraap, Binnenweg 3, 9248 KT, Siegerswoude en
H. Hofman, Wâldwei 4, 8581 KA, Elahuizen

Allen zeer hartelijk welkom bij Aviornis Regio Fryslân.


Ik noemde het daarnet al even, maar deze periode was dus ook het opfokseizoen en onze voorzitter, Anne Bosma, was zeer verguld met een aantal jonge wintertalingen, die (te zien op de foto) de nestkast verlieten, terwijl hij foto’s stond te maken.

Helaas hebben ze het niet allemaal overleefd, omdat moeders de eerste nacht (gewoontegetrouw?) weer naar deze plek terugkeerde en niet alle kuikentjes deze hindernis konden nemen.

 Ruilbeurs 2009 in Burgum
Binnenkort, zaterdag 12 september, kunt u allemaal weer terecht op de door regio Fryslân georganiseerde ruilbeurs. Iedereen is daar welkom, inbrengen van vogels is alléén voor leden toegestaan. Kijk vooraf betreffende het reglement van de beurs op blz. 72 van boekje van de 36e jaargang, nr.208 (ofwel het augustusnummer van 2009)

Dit reglement is toegespitst op Vlaanderen, echter ook voor onze ruilbeurs van toepassing maar enkele passages zijn anders te lezen!

- Punt 4, betreffende de roze steekkaarten is niet van toepassing,
- Punt 7 leest u niet regionale kern, maar regio
- Punt 8, betreffende het akkoord gaan met dit reglement is dán van toepassing op het
             moment, wanneer de deelnemers hun vogels de hal binnen brengen.

Hoe komt men nou op de locatie, in de grote loods van B&J, aan de Hannelswei 6 9251 MR Burgum (Fries voor Bergum) op het industrieterrein van Burgum-West, waar deze ruilbeurs wordt gehouden?

Vanuit het noorden op de N356 1e stoplicht rechts, daarna direkt links en de eerste weg rechts. Komt u vanuit het zuiden op de N356, dan het 4e stoplicht linksaf, daarna direkt weer links en de eerste weg rechts. We zullen het laatste stuk met richtingbordjes verduidelijken.

Hoe laat kan men terecht?
Om stipt 11.00 uur begint de beurs, maar mocht u onverhoopt een ietsepietsie vroeger komen, (vanwege bijvoorbeeld afstand en tijd verkeerd ingeschat), dan mag u wel vogels inbrengen, echter klokslag 11.00 uur begint het ruilen en niet eerder. Liefhebbers/handelaren en lid van Aviornis zijn van harte welkom en het zou zeer fijn zijn, als ze zelf ook wat vogels meenemen.

We beginnen om 11.00 uur en stoppen om 13.00 uur en mocht u zo rond het middaguur trek beginnen te krijgen, dan is daar rekening meegehouden, want er is koffie, soep en broodjes!

Nog een laatste opmerking betreffende de beurs: vorige keer (2 jaar geleden) liet u ons wat in de steek, om wat voor redenen dan ook. Hopelijk bent u deze keer wat beter gemutst en hebt u er echt zin in en komt u in grote getale!! Wat klinkt dat mooi hè, grote getale, maar daarmee bedoel ik gewoon: allemaal even komen kijken, zo maar wat rondneuzen en/of gewoon wat bijpraten. Dit is een speciale bijeenkomst, speciaal voor u op touw gezet! Er is genoeg ruimte en er zijn genoeg kooien.

Misschien worden u deze vogelsoorten, of andere, wel te ruil aangeboden?
Je weet het maar nooit!

Data van de bijeenkomsten van het komende winterseizoen 2009/2010 in Tijnje.
Let hier even goed op, want het is niet meer altijd op donderdagavond, maar wisselend!

1e bijeenkomst woensdag 23 september 2009
2e bijeenkomst woensdag 25 november 2009
3e bijeenkomst dinsdag 19 januari 2010
4e bijeenkomst donderdag 25 maart 2010

Over wat er te doen is op deze avonden krijgt u zo snel mogelijk informatie.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC