De actualiteit van gisteren

21 september 2009 - Een geslaagde Ruilbeurs!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
Of u het nou gelooft of niet, heel langzaam komen we in de herfst terecht.
Het is gelukkig nog wel steeds mooi weer, iets te droog naar mijn mening, maar laten we er nog maar even van genieten.
 

Genieten deden we ook op zaterdag 12 september tijdens de ruilbeurs in Burgum, waar we een zeer behoorlijk aantal bezoekers konden verwelkomen.
 

Of dat nou kwam omdat ik u even vermanend heb toegesproken in de vorige bijdrage, of dat u allemaal een persoonlijk e-mail bericht had ontvangen, of dat het nu een tweejaarlijks gebeuren is geworden, het doet er niet toe, u was er wel! 

Als organisatie hebben we er deze keer voor gekozen om pas om 11.00 uur te beginnen, zodat we van te voren op deze zaterdagmorgen eerst alles nog konden opbouwen en inrichten.
Dan was het niet nodig, om dat de dag te voren te moeten doen.
 

 


Hoe dan ook, om 09.00 uur stond de eerste bezoeker uit Brabant al op de stoep en nog geen half uur later arriveerden er een tweetal Fransen uit een plaatsje Roost-Warendin, bezuiden Lille. Die hadden al heel wat kilometers afgelegd en waren toch nog te vroeg, want er was nog geen vogel te bekennen. Logisch, die kwamen pas tegen elven, maar hoe leg je dat nou uit, in je beste Frans? En hoe vertel je nou dat wij ook niet weten of er kol-, en rietganzen zullen verschijnen? Er was ook nog geen koffie, vind je het gek, wij waren nog maar net begonnen er stond nog geen kooi uitgestald!

Langzamerhand begon de inrichting vorm te krijgen, toen er rond 10.00 uur steeds meer bezoeker kwamen, maar die waren allemaal te vroeg, want er was nog steeds geen vogel te zien en bovendien 11.00 uur is elf uur. Vanaf 10.30 kwam er steeds meer beweging, waren wij klaar met de opbouw, hadden ons eerste kopje koffie gehad en een half uur later was alles in volle gang. Er was een uitstekend aanbod en variatie van diverse soorten en het ruilen ging veelal vlot. Soms vlogen de vogels de hal uit, maar gelukkig vliegen geleewiekte vogels niet meer zo snel, zodat die paar ontsnapte en voortvluchtige exemplaren al snel weer in hun kooitje zaten.Wij zijn erg blij, dat er zo veel mensen op af zijn gekomen en vele leden weer eens even met elkaar konden praten over hun liefhebberij en van alles en nog wat. Een van de leden zei: “Hier kijk ik dan het hele jaar naar uit, dit vindt ik het hoogtepunt van het kweekseizoen”. Ik heb vele gezichten weer gezien, gezichten van mensen die je anders niet zo vaak ziet, maar er nu wel waren! Dankbaar zijn wij ook voor het bezoek van enkele hoofdbestuursleden. Dat zet je dan als regio weer op de kaart!

Bedankt, Henk Herder, die ons sponsorde met spaantjes, zodat er ook wat onder in de kooien lag. Ook de leden, die ons hebben geholpen bij op-, en afbouw en niet te vergeten de enthousiaste dames van de bediening, zeer bedankt!!

Hoewel de planning was, dat we er om 13.00 uur mee zouden stoppen, vertrok men toch zo rond 12.30 uur en nadat we alles netjes hadden opgeruimd en nog even gezamenlijk hebben gegeten en gedronken, hebben we Jac Jager nog als dank een kado overhandigd. Wij, met z’n allen, waren enthousiast en gaan nu zeer zeker weer een volgende ruilbeurs voor u op touw zetten, maar die is pas over twee jaar.

Wat gaan we doen, het komende winterseizoen?

Let nu wel goed op, want de eerste bijeenkomst is al heel snel en wel op woensdag 23 september a.s. ’s avonds om 20.00 uur in de grote zaal van Overwijk in Tijnje.

Dhr Bijl uit Drachten komt ons alles vertellen over het verschil tussen vogels en vlinders. Dat beide soorten kunnen vliegen, dat weten we, maar wat weten we nog meer?
Een heel geschikt onderwerp, waar velen van u vast meer van willen weten en waar u allemaal op af mag komen. Neem vooral ook uw familie, echtgenotes en zo u die (nog) niet hebt, vrienden, vriendinnen, buren en/of kennissen mee! Negen jaar geleden heeft dhr. H. Bijl al eens eerder een avond voor ons verzorgd en dat was toen bijzonder boeiend! U komt toch ook?

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC