De actualiteit van gisteren

24 mei 2009 - Aviornis Fryslân wenst u een fijne vakantie!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Nu u deze foto zo prominent boven aan de pagina ziet staan, weet u direct ook waar het deze keer over gaat. Ja, de Mexicaanse griep. Die griepvorm had alles te maken met varkens, maar plotseling heeft men toch maar besloten om niet de varkens de schuld te geven maar de gehele Mexicaanse bevolking.

Er was een grote dreiging, er loerde gevaar. In Mexico heerste dus dat virus en de regering van dat land deed er alles aan om verspreiding tegen te gaan. Op veel plaatsen werden “gezichtsbeschermers” uitgedeeld. Die monddoekjes werden vaak ook wel door veel mensen gedragen, maar op televisiebeelden was het komisch om te zien, dat er ook lieden waren die dat slechts alleen voor de mond droegen en niet tegelijkertijd ook over de neus. Die hadden dan dus ook slechts een halve bescherming.
In China was men zo panisch, dat men alle Mexicanen, die daar aangetroffen werden, meteen maar in quarantaine ging zetten. Dat dan weer tot groot ongenoegen van de minister van buitenlandse zaken van Mexico.

In Egypte is men ook in rep en roer. Daar wil men zo snel mogelijk van 250.00 varkens af vanwege mogelijke dreiging en zoals in de krant stond gebeurde dat verwijderen en doden nou niet bepaald op de meest zachtzinnige wijze, nee, zeg maar gerust op veelal brute en wrede manier. Wanneer vaccinatie geen optie is en we hebben dat in Nederland met de vogelgriep, varkenspest en MKZ meegemaakt, dan restten blijkbaar vaak alleen maar barbaarse methoden.

Intussen komen in veel landen van de wereld al mensen voor, die de Mexicaanse griepvorm hebben of hebben gehad of er aan zijn overleden. We weten allemaal ook hoe dat kon gebeuren. Jazeker, de verspreiding gaat via het vliegtuig razendsnel door de lucht naar alle uithoeken van de hele wereld. Als iedereen nu maar eens gewoon rustig thuis was gebleven en niet van die vreselijk verre reizen had gemaakt, dan hadden we nou niet met een wereldwijde dreiging gezeten. Maar het zal voorlopig wel een illusie blijven dat we het maken van wereldreizen kunnen uitbannen. Er zullen altijd mensen zijn, die “wat van de wereld willen zien”.

“Lekker weg in eigen land” geldt nou eenmaal niet voor iedereen. Maar als we wel in eigen land blijven, als we dat al zouden doen, zoek dan niet allemaal het zelfde plekje aan het water uit!

In dit water niet, maar op Texel en Vlieland spoelden bijna gelijktijdig een “haringkoning” of “riemvis”aan op 19 mei j.l.. Dit schijnt nog nooit in onze contreien te zijn gebeurd, want deze vissoort komt uit veel zuidelijker gebieden en leeft normaal in heel diep water.

Gaan we binnen de regio nog wat doen?

Is er nog wat georganiseerd? Nee, we gaan niet eerder weer voor u aan de slag dan begin september. Persoonlijk mag u tot die tijd helemaal doen wat u wilt. We zijn nu in de maand mei, de zomer komt er aan en u krijgt het druk genoeg. Of niet.

U kunt ook zo nu en dan wat gaan lummelen of luieren. Maar dat zal misschien wel niet zo heel vaak voor komen, want het fokseizoen 2009 is begonnen en dat zal gewoontegetrouw weer heel wat van uw aandacht vergen. Al het jonge grut zal verzorgd en gevoed moeten worden.

Van het vangen van vliegen zal dit exemplaar misschien nog wel groter groeien, als zij er genoeg van kan vangen, maar al die anderen in uw opfokhokjes moeten specifiekere kost hebben. Wij wensen u veel succes en plezier bij het grootbrengen van het nageslacht van uw hobbyvogels. Want een ding is duidelijk, het is het leukste wat er is binnen deze liefhebberij. Een vogelhobby is mooi, maar met kuikens twee maal mooi!

Wij gaan er een tijdje tussen uit, zeg maar, ook gewoon vakantie houden. In de maanden juni, juli, en augustus zal er op deze website niets anders te vinden zijn dan oud nieuws. Het nieuwe nieuws vindt u weer begin september!

Wij wensen u nogmaals veel succes en voldoening en ook nog:

En dan nog even dit:Als u op vakantie gaat, naar een ver land of zo, kijk uit en wees voorzichtig!!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC