De actualiteit van gisteren

3 mei 2009 - Eendenkorven kunst

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Let op, nu komt er een reclameboodschap!

Ze hebben mij wel eens voor gek verklaard! Het leek nergens op en hoe kon ik dat nou doen, al die verschrikkelijke felle kleuren. Daar kroop beslist nooit een eend in!

U weet misschien, of misschien ook niet, dat ik tussendoor wel eens eendenkorven maak van gerecycled kuststof agrarisch balentouw. Een oud ambacht in een modern jasje, geleerd van G. Kootstra uit De Knipe. Dit materiaal is zeer geschikt, gratis te verkrijgen, (voor de boer is het afval) en zeer duurzaam. Zo’n korf gaat beslist veel langer mee dan eentje van riet. Maar je bent dan natuurlijk afhankelijk van de kleur van het touw dat het loonbedrijf op de haspels in de balenpers heeft gezet. Daar moet ik het mee doen. Elk najaar en winter maak ik weer een flink aantal korven en zet die in februari dan langs de weg te koop. Jaar op jaar krijgen we meer klandizie. Zo ook van dhr. H. Folkertsma uit Boazum, maar die is inmiddels al een vaste klant.

Hij stuurde mij ook deze fraaie plaatjes, die op 21 april j.l. op de voorpagina van de Leeuwarder Courant te zien waren. Nu mogen ze mij nog steeds voor gek verklaren, maar als uit een korf van mijn hand (en laat dat ding er dan qua kleur ook nog zo vreemd uitzien) eendenkuikens kruipen, die de voorpagina halen, dan werkt zo’n korf dus wel!

'Open Dag' op zaterdag 9 mei in Workum.
Laten we er maar even van uit gaan, dat het op die dag stralend weer is. Dan bent u welkom vanaf 09.30 uur bij Zorgcentrum Mariënakker in Workum.
Nu zult u wel denken: “ Wat moeten we daar nou? Zijn we daar dan al aan toe?” Nee, daar bent u nog niet aan toe, maar daar gaan we de watervogels van dhr. A. Feenstra bewonderen. Deze watervogels waren voorheen van Dhr. Smid, maar die is helaas een paar jaar geleden overleden. Rondom dit verzorgingshuis zijn vele vijvers gesitueerd.
Het is een mooi en uitgebreid complex met zeer veel water! We zullen daar dan t.z.t een bakje koffie doen en als we zijn uitgekeken en uitgevraagd dan gaan we samen, met elkaar, naar de familie Kuipers, ook in Workum.

Daar ziet het er iets anders uit, ook wat kleiner, maar niet minder aantrekkelijk en alles is zeer vernuftig in elkaar gezet.

Ook daar zult u weer watervogels tegenkomen, waaronder een paar bijzondere. Dit broedende vrouwtje van de Zuid-Amerikaanse slobeend was ik bijna voorbij gelopen, als ik er niet op was attent gemaakt! Als, we hier zijn uitgekeken en alles hebben besproken dan hebben we nog soep en broodjes en dan is het zo tegen 13.00 uur afgelopen en kunt u weer naar huis terugkeren.

Hoe komt u nou in Workum bij Zorgcentrum Mariënakker?
Neem vanaf Bolsward de N359 richting Workum en neem niet de eerste afslag maar de volgende. Dat is op de rotonde, met aan de linkerkant gelegen grote zuivelfabriek van Frico-Domo. Neem op die rotonde de eerste afslag rechts, richting centrum.
Komt u van de andere kant dan neemt u vanzelfsprekend op de rotonde de derde afslag. Na +/- 250 meter zijn er rechts parkeerplaatsen en zijn die vol, dan wijzen wij u de weg.

De Aviornisvlag zal wapperen!


Nogmaals, daarvandaan gaan we achter elkaar aan naar de fam. Kuipers aan de Brouwersdyk, ook in Workum en daar zal ook de Aviornisvlag wapperen en dan aan de muur! Parkeren tegenover het huis in de berm aan de linkerkant a.u.b.! U bent allemaal welkom en neem ook allemaal een tasje mooi weer mee!

Tot ziens op zaterdag 9 mei a.s.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC