De actualiteit van gisteren

12 mei 2009 - Opkomst 'Open dag' zaterdag 9 mei in Workum matig

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Het leek er even op dat het weer zo maar omgeslagen was, want plotseling lag er een laagje roze sneeuw in onze tuin. Dat beloofde niet veel goeds, zo vlak voor de geplande “Open Dag”op zaterdag 9 mei j.l. Maar gelukkig bleek het geen echte sneeuw, maar een zeer grote hoeveelheid van de afgevallen bloemblaadjes van de in de buurt staande sierkers. Aan de andere kant van het huis deed de hoogstamappelboom precies hetzelfde, maar dan in het wit.

Jammer dat we nog steeds geen “geurinternet” hebben, want de nu bloeiende bloemen van de seringen ruiken geweldig!

Hoe was het op de “Open Dag” van jongstleden zaterdag in Workum?
Het was best wel leuk. Het lag eigenlijk nergens aan. Het weer was goed, nog wel een beetje fris ’s morgens, maar best wel zonnig. De eerste locatie, nabij zorgcentrum Mariënakker was prachtig, met, zoals ik in de vooraankondiging al had geschreven, veel water en veel watervogels. De tweede locatie was beslist niet minder interessant.

Maar de verwachtte opkomst van leden was helaas zeer matig. Twee leden hadden afgemeld. In totaal was er een groep van 15 personen. Ik zet het even voor u op een rijtje: er waren vier bestuursleden en een aspirant-bestuurslid. Twee gastheren daar nog bij opgeteld, blijft over slechts 8 bezoekende leden. Daarvoor hebben we als bestuur e.e.a. uit de kast getrokken, onze nek uitgestoken en kosten gemaakt.

Een van de doelstellingen van Aviornis is: “het verspreiden van kennis”. Nou, daarvoor zetten we dan wat op touw en komt er nauwelijks iemand kijken. Ik snap ook wel dat niet alle regioleden (er zijn meer dan 180!) tegelijkertijd allemaal op dezelfde dag de vrijheid hebben om aan te sluit in de rij van “Open Dag” bezoekers. Je kunt ook wat anders te doen hebben op zo’n zaterdagmorgen in mei. Maar het feit blijft, dat we beslist wat meer belangstellenden hadden verwacht, want het was ver van te voren al aangekondigd.

We zullen als bestuur dan ook maar eens ernstig te rade moeten gaan of we zo’n project nog wel moeten organiseren, want bij een dermate teleurstellende opkomst zakt ook bij ons het enthousiasme onder het normale niveau. Hopelijk is het aantal belangstellende leden voor onze ruilbeurs op 12 september vele malen hoger dan de 8 van nu. Zo niet, dan laat de rest zich raden.

Om nu deze bijdrage niet helemaal in mineur te laten verlopen, volgen er nog wat leuke plaatjes van de voor de aanwezigen wel geslaagde dag!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC