De actualiteit van gisteren

28 april 2009 - Landelijke ledenvergadering Aviornis

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

In de vorige bijdrage aan deze site hebben we het er al uitgebreid over gehad, de eieren. Het is nu de tijd dat ze gelegd gaan worden door de vogels bij u in de perken en volières. Sommige soorten zijn wat vroeger, anderen weer wat later. Maar het gaat nu gebeuren. Zeker met dat bijzonder mooie weer van de laatste tijd. Jonge, jonge, het kan niet stuk. Het lijken wel zomerse dagen en we doen dan ook net alsof het al zomer is. Als je een beetje een beschut hoekje in de tuin hebt dan kun je al de gehele dag buiten zitten. Ongekend!!

Weet u wat ik zo vreemd vind? Bloeiende pinksterbloemen op tweede paasdag! Zo raakt een mens toch in de war? Paardenbloemen bloeien half april en fluitenkruid half mei.
Dat weet je, daar houden we rekening mee. Maar dan moeten de pinksterbloemen niet moeilijk gaan doen en gewoon rond Pinksteren hun bleekpaarse bloemetjes laten zien. Laten we het eenvoudig houden, toch?

Net zo eenvoudig als deze (wilde) eend. Moeder wit, kinderen ook wit. Maar het is helaas ook heel vaak anders. Allerlei variaties op bontgekleurd krijg je soms te zien, ik vind ze meestal niet zo mooi. De gewone, wildkleurige eend en woerd hebben mijn voorkeur.

Net zo stralend blauw als de kleur van de lucht van de afgelopen dagen hebben bloempjes van het vergeet-mij-nietje. U kunt ze tegen komen op plaatsen waar het wat vochtig is, de wallenkant bijvoorbeeld. Maar in tuincentra zijn ze ook wel te koop. Na de bloei is er niet zo veel meer aan, maar dit plantje zaait zichzelf nog al gemakkelijk uit, dus u komt er op termijn niet zonder te zitten.

Op zaterdag 18 april werd de algemene landelijke ledenvergadering gehouden. Deze keer was de organisatie in handen van de leden van regio Zwolle en dat hebben ze met verve gedaan. Op de foto ziet u het voltallig hoofdbestuur (+ rechts een aspirant bestuurslid) vlak voor de start van de vergadering in een bijzonder fraaie zaal in het mooie stadje Elburg. Net zoals in andere jaren werden er weer zaken besproken die u en mij aangaan, zoals de prijs van de ringen, het gestaag stijgende ledental en de financiën. Er was een presentatie over Jong Aviornis en een paar leden van het hoofdbestuur konden herkozen worden. Met goedkeuring van de leden in de zaal werd Marius Sijtsma als nieuw lid aan het hoofdbestuur toegevoegd (let wel: een Fries in ’t hoofdbestuur!). Lees het verslag van de vergadering op de website van Aviornis Nederland.

De heren H.Witlox en H.v.d.Velden werden tijdens deze vergadering benoemd tot Lid van Verdienste vanwege de vele werkzaamheden die ze hebben verricht. Na deze vergadering, die maar liefst een 150 bezoekers trok, waaronder 9 uit onze regio, volgde er een uitgebreide, goed verzorgde lunch. Direct daarna kon men de diverse vogelsoorten in de giga volière van Lammert Zwep gaan bewonderen. Maar niet alleen, er waren ook diverse zoogdieren te bekijken. Zie ook het verslag van het middagprogramma op de website van Aviornis Nederland.

En nu kunt u het geloven of niet, u ziet dat ook op deze foto, je merkte eigenlijk helemaal niet dat er op dat moment wel zo’n anderhalfhonderd bezoekers langs die kooi liepen. Je zou eerder denken dat het er verschrikkelijk druk zou zijn. Let ook even op de man rechts onder op deze foto, dat is Syb Dijkhuizen, aspirant bestuurslid van regio Fryslân. Meer foto’s van de enorme vliegkooi kunt u in het archief vinden bij verslagen:  verslag van een busreis op 9 juni 2007 (rondje IJsselmeer).


Maar deze foto’s wilde ik u toch niet onthouden, een witte moeder met een wit jong en ons jongste jeugdlid met wel heel veel belangstelling voor de ooievaars. De vogel op de vliegkooi was niet ontsnapt. Er vlogen telkens twee in het rond en die hadden veel belangstelling voor het paartje in de kooi. Tot slot: Een prettige vergadering op een mooie locatie met een heel aantrekkelijk en fraai bijprogramma, bijzonder goed verzorgd door leden van de regio Zwolle. Het leuke van zo’n bijeenkomst is, dat het ook werkt als een soort reünie. Omdat het allemaal nog eens werd overgoten met een sausje van stralend lenteweer was het een zeer speciale dag.

Gaan we nog wat doen?
Jazeker, op zaterdag 9 mei gaan we weer proberen een leuke “Open Dag” te organiseren in onze eigen regio. Meer nieuws daarover volgt.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC