De actualiteit van gisteren

9 april 2009 - Vrolijk Pasen!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

De Lente is begonnen en dan geef je een bloemetje. De heerlijke, zomerse temperaturen maakten het al mogelijk dat we tot in de late namiddag gewoon nog buiten konden zitten. We gaan deze bijdrage, vanwege het mooie lenteweer en omdat het bijna Pasen is, gewoon voor één keer een beetje anders doen. Niet te veel tekst, maar wat meer mooie plaatjes.

De wilde eenden zijn al behoorlijk in de weer, er zijn er al die broeden, maar ook wel die nog moeten beginnen met leggen. Ach, het zijn vaak net mensen, de een is soms ietsje sneller dan de ander.Narcis en forsythia wedijveren om de eer wie onder de stralende voorjaarszon het meeste geel kan leveren.

Als binnenkort de tulpen weer in bloei staan en u hebt zo’n veldje met wat restanten door elkaar gepoot, dan geeft dat een kleurrijke ondersteuning aan het voorjaar!

Het was een lang bewaard geheim, maar na jaren van onderzoek is het raadsel, hoe de paardenbloemen zo geel kunnen worden, nu eindelijk ontrafeld. Eerst het geel en dan later het groen.

 


Nog even en dan is het Pasen.
U gaat vast en zeker ook weer, net als ieder jaar, eieren verven. Op zich een leuke bezigheid en al een oude traditie…….
 

 

 

Maar, stop dan alstublieft de overgebleven en niet geconsumeerde eieren niet terug onder de broedse kip! Doe het niet!!!! U ziet wat er dan 21 dagen later te voorschijn komt: kakelbont gekleurde kuikens en wat moet je daar nou mee?

Hier zal “haantje de voorste” het wel weer moeten doen of de grootste durfal !

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je “als schaap in de groei” een stengel en bloem van de paardebloem lekker vind. Hebt u ze wel eens geproefd? Bah, bitter!

Ja en dan hebben we nog de Paashaas!
Een mystiek wezen dat je zelden of nooit te zien krijgt,
laat staan gefotografeerd.
Dan moet je je kans grijpen natuurlijk.
Wij wensen u prettige en mogelijk ookEn dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC