De actualiteit van gisteren

22 februari 2009 - Het verhaal van de familie Ekkers .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
Altijd leuk wanneer leden zelf een verhaal insturen voor publicatie op deze site.
We hadden er om gevraagd en zie daar. Nummer twee is aan de beurt. Mocht u nu ook belangstelling hebben gekregen, geneer u niet en stuur op die verhalen! Maakt niet uit hoe. Als u het liever gewoon per post wil en gewoon met de hand geschreven, geen probleem!

Hier volgt een verslag van het ontstaan van de watervogelhobby van Tine en Sipke Ekkers.
Om te beginnen willen wij ons eerst even voor stellen. Wij zijn Tine en Sipke Ekkers en wonen in het plaatsje Marrum met een inwoneraantal van ± 1550. Onze hobby is het houden van sierwatervogels waar we ook mee naar tentoonstellingen gaan en waar wij heel veel plezier aan beleven. Hoe zijn wij aan deze hobby gekomen?

Op een zondagmiddag waren we met de auto aan het toeren, toen zagen we een bord met daar op geschreven: “te koop wilde watervogels”. Ik zij tegen mijn vrouw: “ is dat iets voor ons achter in de sloot”? Het leek ons wel gezellig, dus naar de boer die de wilde watervogels te koop had. We namen er drie mee naar huis; het was 1 man met 2 vrouwtjes waar we heel gelukkig mee waren.

Het jaar daarop kregen de eenden eieren, van de 2 vrouwtjes kregen wij 18 eieren waarvan er 11 jonge kuikentjes uit het ei kropen.
Wat waren we trots op het jonge grut, de kuikens groeiden geweldig en na een aantal maanden moesten deze inmiddels volgroeide kuikens naar een andere liefhebber, maar wie wil er zo veel eenden? Op een dag sprak ik met iemand over de eenden en dat ik een liefhebber zocht voor deze eenden.

Toen de man mij antwoordde dat hij wel plaats wist, zei ik tegen de man: “ ja in de braadpan zeker, maar daar hebben we ze niet voor groot gebracht!” Hij beloofde mij dat deze eenden een mooie plek zouden krijgen bij een gepensioneerde boer. Wij hebben de eenden er heen gebracht en hebben gezien dat ze goed terecht zijn gekomen. Daarna zijn we nog een paar keer bij de boer langs geweest om te kijken hoe het met de eenden was en onze zorg werd weggenomen, ze waren goed terecht gekomen.

In dit zelfde jaar kochten we twee paar siereendjes, het waren mandarijn-, en carolinaeenden en werden wij lid van de NHDB en AVIORNIS. Daarna ging alles in een razendsnel tempo. We werden lid van een pluimvereniging in Dokkum en gingen met de eenden naar de tentoonstelling waar de eenden goede predikaten haalden. In die periode schaften we nog meer siereenden aan waardoor de wilde (bastaard) eenden het veld moesten ruimen. Wij reizen nu ook diverse tentoonstellingen af, zo’n drie keuringen per jaar. Dat zijn de Noordshow en om de twee jaar naar Putten (Gelderland) en eigen vereniging in Franeker, waar wij nu ook lid van zijn. Onze eenden halen over het algemeen goede predikaten, waar wij zeer tevreden mee zijn. Mijn vrouw en ik wensen alle fokkers zowel van de Aviornis en NHDB een goed fokjaar toe met de vogels.
Vriendelijke groet van de familie Ekkers uit Marrum.

Dan doen we er nog een aantal foto’s bij uit de tuin van de familie Ekkers.
En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC