De actualiteit van gisteren

17 januari 2009 - Winterijs en een stevige borrel

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

De vorstperiode hield nog wel een tijdje aan. Dat was natuurlijk geweldig voor al die mensen, die nu eindelijk weer eens of voor het eerst op natuurijs konden gaan schaatsen. Dat leverde ook weer vele mooi plaatjes op. In landelijke journaals, weersoverzichten, regionale bijdrages of diverse documentaires op de televisie werden fraaie, bijna nostalgische, beelden getoond. Ook in de kranten verschenen met regelmaat prachtige opnames van schaatsende massa’s langs winterse taferelen.

Het was natuurlijk ook overduidelijk. Eenmaal een dikke ijsvloer, sterk genoeg om veel mensen te kunnen dragen en een aanhoudende vorst, soms ook overdag, dan duurde het niet lang, vooral tijdens de vrije dagen, dat er weer veelvuldig gebruik werd gemaakt van de mogelijkheden.

Op bovenstaande foto, gemaakt bij ons in de buurt, vlak bij dat watervogelwak, dat er eerst nog was, maar nu dichtgevroren, zo’n mooi Fries vergezicht met enthousiaste schaatsenrijders.

Maar….., er waren natuurlijk ook nog wel andere mooie kiekjes te maken! Voor de verkopers van schaatsen en alle wat zoal aan attributen bij ijspret hoort waren het even “gouden tijden”.

Voor de wilde watervogels was het allemaal veel minder leuk. Die moesten maar speuren naar een geschikte plek om zo nu en dan het water te kunnen opzoeken voor de broodnodige wasbeurten. Verder deden ze niet veel anders dan zitten waar ze zaten en wachten tot het over ging. En toen ging het dooien! Uit was het met de pret! Met stevige wind uit het zuiden en een langzame stijging van de temperatuur boven het vriespunt werden de schaatsroutes al heel snel uiterst onbetrouwbaar en was het plezier voorbij.

Maar, niet voor iedereen, want Aviornisleden van onze provincie Fryslân konden op donderdagavond 15 januari terecht in de grote zaal van Overwijk in Tijnje, alwaar de Nieuwjaarsborrel op hen stond te wachten.

Nieuwjaarsborrel

Op bovenstaande foto brengt de regiovoorzitter, Anne Bosma, een heildronk voor het nieuwe jaar uit aan alle aanwezigen (toch maar weer zo’n 32 bezoekers) in de zaal.
Maar dat was in de pauze, daar ging nog wel wat aan vooraf! Hij opende om 20.00 uur de bijeenkomst en had een aantal mededelingen. Een daarvan was dat hij blij was met de ook deze keer weer grote opkomst. “Voor ons als bestuur is dat heel prettig, want dan zie je weer waar je het allemaal voor doet”.

Zo was er verder nog de aankondiging van de dit voorjaar weer te organiseren “Open Dag”, waarvoor zaterdag 9 mei gereserveerd is en de mededeling dat er september een ruilbeurs zal worden gehouden in Burgum. Daarbij zijn we afhankelijk van Jack Jager, eigenaar van de loods waarin de beurs zal worden gehouden en die ging akkoord met zaterdag 12 september.

Voor de “Open Dag” moeten we nog even op zoek naar geschikte locaties, maar daarover leest u beslist later meer, als e.e.a. gestalte heeft gekregen. Ook over de ruilbeurs is het laatste woord nog niet geschreven.

De financiën van de regio moesten nog worden goedgekeurd, de aanwezigen in de zaal hadden geen problemen en nauwelijks vragen over het op de tafels liggende financiële overzicht van onze penningmeester, Pieter Rienstra. De kascommissieleden, P. Post en L.Sipma hadden na langdurig inzage in deze materie de kas goedgekeurd en dat was ook weer prettig voor de beheerder van de kas. Uw regiosecretaris gaf een overzicht van de zaken, die zich in het afgelopen jaar hebben afgespeeld en de ledenadministratie(Anne Bosma) gaf te kennen, dat er in het voorbije jaar 10 leden hadden bedankt en er 8 als nieuw lid waren bijgekomen, zodat we nu op een totaal ledental zijn gekomen van 182.

Leuk om te melden, dat onze regionale website (waar u nu naar zit te kijken) in 2008 totaal 3409 keer is bezocht. Toen kwam de pauze met daarin de eerder gememoreerde Nieuwjaarsborrel.

Daarna konden we allemaal kijken naar beelden, afkomstig van een, tijdens de tentoonstelling in Recklinghausen gekochte dvd, van diverse zeer fraaie vertegenwoordigers van de fazantensoorten.

Zo zagen we onder andere de geweldig mooie balts van een argusfazant, eveneens die van een pauw-fazantensoort en later nog vele fraaie filmpjes van de vele ringnek-fazantensoorten.
 

En voordat je het dan in de gaten hebt is het dan zo maar weer laat, Anne sloot de bijeenkomst om 22.30 uur af na de rondvraag. Daarin kwamen nog even de eventuele werkzaamheden van het 5e bestuurslid aan de orde. We zoeken namelijk nog iemand die zitting wil nemen in het regiobestuur. Hebt u ambities, lijkt het u leuk om als meewerkende vrijwilliger het bestuur van onze regio te versterken, laat het ons dan eens weten.

En dan nog even dit:In het zuiden van Limburg lagen de temperaturen boven het sneeuwdek
zo ver onder het vriespunt, dat je er soms ijsberen kon waarnemen!!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC