De actualiteit van gisteren

4 januari 2009 - Komt u ook op 15 januari naar onze nieuwjaarsborrel?

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
Aan het einde van 2008 hebben we u al heel veel geluk in het Nieuwe Jaar gewenst. In het begin van 2009 doen we dat nog maar eens dunnetjes over.

En ja hoor, daar zijn we weer, onze website bestaat inmiddels al weer 3 jaar! Dank u, voor de belangstelling en dat u zo mee leeft! (daar merken we echter vrij weinig van).
Maar niet getreurd, we gaan weer gewoon verder, alsof er niets gebeurd is.

De dreiging van de vogelgriep had ons aan het einde van het vorige jaar even in zijn greep. Weliswaar geen hoogpathogeen virus, maar niettemin een forse dreiging, daar moeten we natuurlijk wel op bedacht zijn en het is beslist niet leuk voor de bedrijven die het betrof. Je kunt je dan ook afvragen of het geheel ontruimen van dergelijke locaties wel zin heeft, het was immers maar een minimale bedreiging. Maar veiligheidshalve is het misschien beter om alles maar te verwijderen, opdat dergelijke bedrijven, na algehele ontsmetting, weer helemaal veilig met een schone lei kunnen beginnen. Het blijft echter een nare en griezelige gebeurtenis, die er ongetwijfeld erg in hakt! Dan komt natuurlijk wel direct de vraag naar boven:”Waar kwam (komt) het nou dan weer vandaan? Zijn locaties die veel vogels huisvesten dan extra gevoelig voor een vondst van een laagpathogeen virus? Of zijn alle vogelsoorten (gedomesticeerd of niet) er gevoelig voor en dragen die dat altijd bij zich?”  Wie het weet mag het zeggen.


 

De winter is in Nederland binnen gevallen.
Dat is toch geweldig voor iedereen die er van houdt?
Door de aanwezigheid van een hogedrukgebied in onze buurt geeft dat een vrijwel konstant weertype en mede door de aanvoer van koude lucht uit het oosten ontstond vorig jaar al een vorstperiode.

 

 


Daardoor zie je van die prachtige avondluchten waarbij de zon zo mooi bloedrood onder gaat. Vorig jaar, in de laatste bijdrage voor deze website, vertelde ik u van die visioenen van vroeger, die wakken in de dikke ijslaag, dicht bevolkt met velerlei watervogels.

Welnu, de geschiedenis heeft zich herhaald. Deze opname maakte ik bij ons in de buurt.
Een fors aantal wilde eenden deed z’n uiterste best om het water vlak onder en naast de brug open te houden, maar intussen zijn ze verhuisd naar een nog kleiner wak in een nog kleiner slootje en als ze daar niet constant in zitten is dat binnenkort waarschijnlijk dicht gevroren. Hoe dan ook, het is even winter(s).Daar hoort natuurlijk een fikse portie ijspret bij. Als de nachten met matige vorst nog een tijdje aanhouden, zou op menig buitenwater binnenkort ook wel eens geschaatst kunnen worden.
 Ik heb nog wel even een bijzondere opmerking voor u.
Op de website van Aviornis International Nederland staat met enige regelmaat een column. U kunt deze vinden in de linkerbovenhoek van de bladzijde van de site. Deze column heet “Veertjes”, waarschijnlijk genoemd naar de voorwerpjes die we allemaal wel regelmatig vinden bij onze voličres en vijvers. De schrijver, ene Bart Smit, heeft aan het begin van dit nieuwe jaar wel een heel bijzondere oproep in zijn column verwerkt. Het is eigenlijk ook weer niet een oproep, maar meer een tip voor lezers, die te veel of te weinig goede voornemens hebben. Moet u maar eens bekijken, het gaat over vrijwilligers binnen de vereniging en dat kun je ook zo maar naar binnen de regio’s vertalen!

Bijeenkomst donderdag 15 januari
Donderdag 15 januari van dit nieuwe jaar hebben we weer een bijeenkomst gepland in de grote zaal van Overwijk in Tijnje. Dan houden we de jaarlijkse, verplichte, regiojaarvergadering om 20.00 uur. Dan komen er weer verschillende aspecten van de regio voorbij en draaien we na afloop een film. U kunt elkaar de beste wensen overhandigen en gezellig bijpraten. Komt allen en laat u verrassen.

De koffie en de jaarlijkse nieuwjaarsborrel (zeer gebruikelijk bij de aanvang van zo’n heel nieuw jaar) krijgt u weer van het regiobestuur, dus daar mag u best op af komen!!
Vinden we helemaal niet erg.

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC