De actualiteit van gisteren

6 november 2008 - Een zuidelijke spreker die gaat vertellen over een vogeltuin in
                                   een warm land .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
Het is al november en we hebben zo maar onverwachts een paar keer nachtvorst kunnen beleven.

Verder is het nevelig, mistig en rustig en als je er op let is het soms best mooi. Wie weet wat deze maand nog voor ons in petto heeft. Geen idee.

Regiobijeenkomst in Tijnje op donderdagavond 27 november
Op donderdagavond 27 november weet ik wel wat er gaat gebeuren! Dan hebben we weer een regiobijeenkomst in de zaal van Overwijk in Tijnje en ik weet ook al wie er dan komt. Dan komt Erik Puts uit Amstenrade (dicht bij Maastricht) en bestuurslid van de regio Limburg. Hij rijdt voor deze presentatie speciaal voor ons dwars door Nederland!
Hij geeft een fotopresentatie, waarin craciden (hokko’s en goeans) vele kraanvogels, roofvogels, papegaaien en zelfs quetzals voorbij komen. Alle beeldmateriaal, waaronder unieke filmpjes van heel zeldzame vogels, is gemaakt tijdens een werkvakantie van 4 maanden in het grote vogelpark van Dr. Jesus Estudillo Lopez in Mexico City. Tijdens de presentatie vertelt Erik over zijn ervaringen met de vogels.

Krijgen we gelijk die avond een ander klimaat in de zaal, een zuidelijke spreker die gaat vertellen over een vogeltuin in een warm land!


Dit wordt dan weer zo’n avond die u niet voorbij kunt laten gaan, een avond die u niet kunt laten lopen. Kan natuurlijk ook niet, we laten niet iemand helemaal uit het zuiden van Limburg komen om hier iets te laten zien, iets heel bijzonders en er zit niemand in de zaal. Sta je daar te vertellen voor anderhalve man en een paardenkop! Dat moet ons natuurlijk niet overkomen. Neem iedereen mee die u kent! Ook leden van andere regio’s zijn natuurlijk welkom om deze unieke presentatie bij te komen wonen. Geen smoesjes deze keer: “want er is voetbal of ik had een verjaardag” of zoiets, daarvoor is deze bijeenkomst te speciaal!

Er is echter een klein probleem, (kleintje maar hoor), Erik spreekt goed Limburgs en wij goed Fries, maar samen moet we er toch wel uitkomen, dacht ik. Heel goed luisteren dus! Dit kan wel eens een beere interessante avond worden, want wanneer spreek je nou iemand die meer weet van hokko’s, goeans of quetzals? Of over andere heel zeldzame vogelsoorten, die alleen maar of speciaal daar in dat grote park in Mexico verblijven? Vogelsoorten die voor ons als leden van Aviornis voorlopig nog wel even niet in onze vogelverblijven te vinden zullen zijn. Dat zal nog wel eens vele, vele jaren duren, maar daarom niet minder boeiend om er eens iets meer van te weten te komen.
Dan kun je later altijd zeggen: “oh ja, daar heb ik toen eens iemand wat over horen vertellen en mooie foto’s van gezien”.

Denk nu niet ik kom niet want ik kan er vast niet meer bij, de zaal is beslist groot genoeg. Echt waar! Dus u komt? Da's dan afgesproken!

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC