De actualiteit van gisteren

1 september 2008 - De herfst is in aantocht ........

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,Er zijn nieuwe leden te melden:

S.Gerbrandij, Grienedyk 3, 9011 WN Irnsum en
J.W. Hoekstra, Pastorijwyk 7, 9222 LD Drachtstercompagnie

Van harte welkom bij onze regio.
 

 


De zomer nadert zijn einde. De R komt in de maand, dus wordt het herfst. Dat klinkt wel heel enthousiast, maar ik ben er helemaal niet blij mee, want de zomermaanden zijn veel mooier. Zo nu en dan kom je al weer afgevallen blaadjes tegen. Bomen, struiken en planten maken zich op voor het winterseizoen.

Het valt mij op dat er dit jaar bijzonder veel vruchten aan de gewassen zitten. Daar zullen, net als andere jaren, veel kramsvogels en koperwieken op af komen.

Met zo’n uitbundige bloei van deze meidoornstruik/boom dit voorjaar is het ook geen wonder dat er nu zo veel vruchten te zien zijn..

Ook onze eigen appelboom (we hebben er meer, maar deze spant de kroon) zucht onder de last van de grote hoeveelheid appels, maar daar plukken wij wel de vruchten van.

Ook deze heeft dit voorjaar gezorgd voor een grote bloemenzee. Zoals gezegd, de herfst komt er aan.

Dat is ook goed te zien aan de wilde eenden, de mannen komen al op kleur.
O.K. nog niet helemaal, maar het is te zien.

In het najaar is het ook weer de tijd dat we onze aanwas (jonge vogels dus) eens aan een kritische blik onderwerpen. Wat houden we, wat doen we weg. Wat gaat naar de handel, wat regelrecht naar een particulier en wat kan mee naar een ruilbeurs.

Ruilbeurs
Onze regio houdt dus dit jaar geen beurs
, maar onze buurregio doet dat wel. En wel op zaterdag 13 september vanaf 09.00 uur bij de dierentuin van de fam. Dietz in Ruinen. Wilt u meer weten daaromtrent, zoek contact met een van de bestuursleden van die regio. Als alles goed gaat en er is veel bezoek en er zijn veel vogels, dan doen wij als regio Fryslân ons best om er volgend jaar een te organiseren. Dan houdt regio Groningen/Drenthe even rust en nemen wij het stokje over. Mocht dat niet zo zijn en het animo voor een ruibeurs is tanende, dan kan het zo maar zijn dat het de laatste keer is geweest. Wij steken er als bestuur, samen met de nodige vrijwilligers/sters nog al wat tijd in. Als we er dan weinig belangstelling voor terug krijgen is het logisch, dat we er dan maar een punt achter zetten. We doen het tenslotte niet voor ons zelf!

Winterseizoen 2008/2009
Ja, en als we het dan over de herfst hebben, dan komen we ook bij het winterseizoen 2008/2009. Dat begint ook al eerder dan u dacht, namelijk op donderdag 25 september.
Dan wordt u allemaal verwacht in de grote zaal van Overwijk in Tijnje en wel om 20.00
uur. We hebben dhr.H.Postma uit Uitwellingerga bereid gevonden om een verhaal te houden over zijn belevenissen in Afrika. Daar mag u allemaal massaal op af komen.
Nou denkt misschien dat u die naam eerder hebt gehoord, dat klopt. De heer H. Postma heeft een aantal jaren geleden een lezing verzorgd over allerlei wetenswaardigheden in de natuur en dat was toen uiterst boeiend.

De andere data voor de bijeenkomsten in het winterseizoen zijn ook bekend. Hier komen ze, zodat u ze gelijk even in de agenda of op de kalender kunt zetten: 27 november, 15 januari 2009 en 26 maart in het zelfde jaar.

Mocht u nu denken: Tijnje? Zaal? Spreker? Veel bezoekers? Kan er niet meer bij? Dat is oplosbaar, want het is een hele grote zaal en er kunnen absoluut nog wel een heleboel gasten bij. Anders rukken we nog meer stoelen aan. U bent allemaal welkom, ook niet leden, familie, vrienden of noem maar op!

 

De vogeltrek is weer op gang gekomen. Vogels, die u anders niet zo vaak ziet, kunnen zo maar in uw tuin verschijnen, om een paar dagen later weer verdwenen te zijn.
Weggetrokken naar het zuiden, een boeiend fenomeen.


Door de eeuwen heen heeft het samenkomen van de vogels voor de trek naar warmere streken de aandacht van de bevolking gehad, getuige dit tegeltje, dat ik weer ergens heb opgedoken.

 

 

En dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC