De actualiteit van gisteren

14 september 2008 - Het is (bijna) herfst geworden ......

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Het is (bijna) herfst geworden.

Eigenlijk is dit spreekwoord natuurlijk anders.
Het moet zijn: “Als er een schaap over de dam is volgen er meer”. Dat hebben de organisatoren van de 5e Ruil-, en verkoopbeurs van de regio Holland intussen ook wel door!

Man, man, wat een volk en wat waren er veel vogels ingebracht.
Op de foto de auto’s van inbrengers en bezoekers naar voren, maar achter de fotograaf stond ook nog zo’n rij! Meer dan 400 gevederde exemplaren waren er ingekooid en vast wel meer dan 100 bezoekers waren er al rond 11.00 uur. Deze in Mijdrecht gehouden beurs, in de loods op het terrein bij de familie van Tol, op zaterdag 6 september, was een succes. Het kan dus wel!

Nu is de regio Holland wel even iets groter dan de onze, maar toch.
Hoe weet je dat nou allemaal? Wel, uw regiovoorzitter en regiosecretaris zijn er eens even wezen kijken.
’s Morgens om 09.00 uur vertrokken we, vergezeld van ons jongste regiolid Jorryt Terluin, want die wilde daar ook graag eens kijken. De beurs begon om 11.00 uur en de inbreng van vogels was tot even daar voor mogelijk. Inbreng en bezoekers waren tot de opening van elkaar gescheiden en pas na opening van de linten kon de beurs beginnen. Anne Bosma had ook nog wat watervogels mee, dus we moesten een strakke tijdsplanning aanhouden, maar dank zij de navigatieapparatuur gelukte dat uitstekend.


Vlak na de opening zag het er dus zo uit daar in die grote loods.
Er was een grote verscheidenheid aan watervogels, niet al te veel mandarijneenden, maar ook veel andere verschillende soorten.Daarnaast gelukkig ook een aantal hoender-achtigen en duiven.

 

In de koffiehoek was het heel gezellig. Op de foto ziet u dat niet, maar links om de bocht was nog veel meer plek en daar kon je rustig zo rond het middaguur je meegebrachte of daar gekochte broodjes consumeren. De bediening was uiterst vriendelijk.
Er waren in de loods, naast lunchmateriaal voor de bezoekers, ook voer voor de vogels, broedmachines, pompen voor waterbehandeling, watervogelboeken en bodywarmers met naam van de vereniging te koop. Kortom, aan bijna alles was gedacht.
Bijna alles? Ja, bijna alles. In de onderste rij van de gestapelde kooien langs de buitenkant van de loods was het aardig donker, zeker wanneer er ook nog kijkers voor stonden.
Voor de, in deze kooien ondergebrachte vogels, bracht die duisternis wel een zekere rust, maar voor de kopers/ruilers was het soms even turen: “Wat zit daar nou in?”
V
oor diegenen, die soms even waren uitgekeken, even wat anders wilden, of gewoon nog meer watervogels wilden zien, had het bestuur van regio Holland ook een plan bedacht. Het gehele terrein van de familie van Tol, “Het Vogelparadijs”, was vrij te bezoeken. Daar was nog van alles te bekijken en te beleven.
Naast de zeer grote diversiteit aan watervogels en vrij grote aantallen, vond ik dit inventieve reuzentrapje naar een heel hoog geplaatst broedhokje een geweldige topper. Nog nooit gezien en het bewijst hopelijk zijn nut nog steeds. Op de foto ziet u ook een paar Witrugeenden, maar er waren er meer dan deze twee.

Op het forum van de site van Aviornis Nederland ontspon zich daags na de beurs een ietwat zinloze discussie, aangezwengeld door een bezoeker die, zoals hij zelf zei, nog nooit vogels naar een beurs had gebracht en dat ook nooit zou doen. Toch waren er volgens hem vele dingen mis, zelfs de vlag van Aviornis werd er bij gehaald. Nu is kritiek niet erg, maar het moet wel goed gefundeerd zijn. Jammer dat het dan weer zo moet gaan, maar wat vaak vergeten wordt, dat een beurs, onder de vlag van de vereniging Aviornis International Nederland, georganiseerd door een regio daarvan, naar mijn mening, in de eerste plaats bedoeld is om leden van deze club bij elkaar te brengen. Dat is het hoofddoel, de rest is mooi meegenomen. Natuurlijk, zonder vogels trekken mensen niet gauw massaal naar zo’n bijeenkomst, nu wel. Ongedwongenheid, gezelligheid, contacten leggen of verstevigen, allemaal binnen een vereniging heel belangrijk.

Ga maar eens na wie ik daar allemaal tegen het lijf ben gelopen. Naast een paar leden van het regiobestuur aldaar waren er enkele hoofdbestuursleden en (bestuurs)leden van andere, ver af gelegen, regio’s. Zo kom je nog eens iemand tegen!
Op bijgaande foto is de beurs bijna ten einde, het liep al tegen 13.30 uur. Helemaal achterin ziet u, als u goed kijkt, Anne en Jorryt pratend over (water?)vogels.

Genoemde twee gaan hier naar de auto, Anne had weer de transportkist mee, met daarin o.a. zijn nieuwe aanwinst.
U ziet dat de beurs ten einde was, want de meeste voertuigen waren al verdwenen.
Nu maar eens kijken hoe het in Ruinen op 13 september is gegaan.
Onze regio laat een afgevaardigd bestuurslid een kijkje nemen, zodat we t.z.t volledig op de hoogte zijn van de zaken op de ruilbeurs van de regio Groningen/Drenthe. Mocht u er toevallig zelf zijn geweest en u hebt er een mening over, laat het eens weten. U kunt daarvoor communiceren via de vakken op deze website! Maar schrijven of bellen kan natuurlijk ook altijd!

Vacature bestuurslid
Er is een vacature ontstaan in het bestuur van regio Fryslân. Kor de Haan heeft zich, vanwege te drukke werkzaamheden, teruggetrokken als bestuurslid. Wij zoeken dus een nieuw lid van het bestuur. Het zou geweldig zijn wanneer er een jonger persoon zich daarvoor zou aanmelden, want wij zijn zo langzamerhand bijna allemaal van die “wit/grijze duiven”. Een wat jongere dus, die het bijvoorbeeld ook leuk vindt om iets met zijn/haar computer te willen doen en wij denken daarbij aan het bijhouden van de regioledenadministratie. Denk er eens over na, het is niet bijzonder veel werk, want de mutaties komen veelal binnen via de centrale, landelijke ledenadministratie. Maar iemand anders, met twee linker computerhanden, mag zich natuurlijk ook aanmelden!

Dan nog even dit:

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC