De actualiteit van gisteren

24 juni 2008 - Grote opkomst bij 'Open dag' in de regio

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

De Open Dag van de luchtmachtbasis bij Leeuwarden trok op zaterdag 21 juni 2008 ongetwijfeld vele tienduizenden bezoekers meer dan de onze, maar wij waren maar wat blij met de 24 gasten, die ons kwamen opzoeken. Het is altijd maar afwachten of het programma interessant is, of het weer wel meewerkt en meer van dat soort zaken.
Maar op deze zaterdagmorgen, met werkelijk schitterend zomerweer, hadden wij, als organisatoren, niet op zo’n grote opkomst durven rekenen. Geweldig!! Bedankt!!

Wat is er nou leuker, als je liefhebber van Aviornisvogels bent, of liefhebber van vogels in het algemeen, om eens een keer bij andere liefhebbers, soortgenoten eigenlijk, gezamenlijk in de tuin te mogen kijken. Je ontmoet tegelijkertijd ook nog meer gelijkgestemden, dus je kunt ook nog mooi even bijpraten. De routebeschrijving naar het adres van de familie van der Veen in Harkema leverde kennelijk geen al te grote problemen op.

De Aviornisvlag wapperde fier aan de gevel en we werden gastvrij onthaald.Alle gasten genoten van de koffiebij deze familie in Harkema, gezellig gezeten in de fraai aangelegde tuin vol met rozenperken. Niets te veel gezegd toch?


Na de koffie (er waren ook lekkere hapjes bij) volgde een bezichtiging langs de aaneengeschakelde fazantenvolières en de op het eiland levende vogels.

De voedering van de koikarpers en de waterschildpadden was van te voren een dag uitgesteld, opdat ze nu, door een ietsje meer trek gedreven, allemaal aan het oppervlak zouden komen en dat lukte wonderwel.

Het was kennelijk heel gezellig en er was natuurlijk veel te vragen en te vertellen, zodat we wat later dan gepland in colonne vertrokken naar De Tike. Ook daar hing de Aviornisvlag uit en gaven de bordjes de juiste richting aan. De Harmsreed is beslist niet een breed weggetje en loopt ook nog eens dood, maar gelukkig woont aan het einde de familie Hoving, dus dat kwam weer mooi uit. Parkeren was daar even puzzelen, het wegrijden later ook, maar het kwam allemaal goed.


Zodra, na het plaatsen van de voertuigen, iedereen uitgestapt was, werd begonnen
met het bekijken van de watervogelcollectie van de familie Hoving in de imposante vliegkooi.

Diverse soorten zijn er gehuisvest, waaronder ganzen en bijvoorbeeld fluiteenden, waarvan zelfs een stel jongen had.

Harmen Hoving had steeds een antwoord op de vele vragen die op hem werden afgevuurd en toen alle vragen waren gesteld en iedereen alles had gezien, ging de rest geheel volgens vooropgezet plan.

We konden aanschuiven voor de lunch. Veel comfortabel tuinmeubilair was strategisch opgesteld en we konden genieten van de voortreffelijke soep en lekkere broodjes.
Wat is het dan toch mooi als je zo gezeten over de afgelopen uurtjes of over allerhande andere zaken nog even samen door kunt praten, even na kunt zitten!
Zeer ruim na het middaguur ging iedereen weer naar huis terug. Ondanks het feit, dat we de beide gastfamilies al hadden bedankt in de vorm van een bloemen boeket, danken wij de families van der Veen en Hoving, voor de inspanningen die ze gedaan hebben om het hun mede-Aviornisleden geweldig naar de zin te maken. Mede door het fraaie weer is het weer een onvergetelijke dag geworden!

Wat gaan we verder nog doen?


Niets meer. We gaan eerst maar eens even op vakantie. Halverwege augustus zult u, als alles meezit, weer een nieuwe bijdrage op deze site kunnen vinden. Aviornis regio Fryslân houdt dit jaar (was meestal halverwege september) geen ruilbeurs! Echter niet getreurd, onze buurregio Groningen/Drenthe houdt er wel een en wel op 13 september vanaf 09.30 uur. Wilt u daarover meer weten, volg dan de aanwijzingen in het regionieuws op de site van Aviornis Nederland of zoek contact met een van de regiobestuursleden.

En dan nog even dit:” Haantje de Voorste?” “Als er 1 haan over de plank is……?”
U mag er zelf ook een leuk onderschrift bij bedenken!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC