De actualiteit van gisteren

24 februari 2008 - Een vogel kent men aan zijn veren ....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
Het voorjaar komt weer wat verder, deze bloemen komen meer en meer bloeiend in zicht! Ik heb u wel eens verteld, dat er ergens een leuk winkeltje is, waar je van die tegeltjes kunt vinden met oude spreuken. Spreuken met oude volkswijsheden waar je nu nog steeds weer wat van opsteekt. 
Daar vond ik ook deze, een spreuk met een diepere betekenis. Maar zo’n tekst
slaat ook op onze geplande busreis naar ‘s werelds grootste vogelpark bij Walsrode in Duitsland op zaterdag 24 mei. Want daar kun je pas echt een grote hoeveelheid vogels zien, daar schrik je van.


 

 


Allerhande soorten en maten in allerlei kleuren vanuit alle werelddelen in velerlei prachtige volières en verblijven.En hoe kun je al die verschillende exemplaren nu uit elkaar houden?
 

Precies, aan hun veren…. In een vorig artikel staat, dat je eigenlijk regelmatig weer naar dat vogelpark terug moet gaan, dat je het eigenlijk aan jezelf verplicht bent, omdat er telkens wel weer veranderingen en/of vernieuwingen zijn. Zo ontdekte ik op de website van het park, dat er intussen een nieuw uilenverblijf, een uilenburcht, is gebouwd.

Ben wel zeer benieuwd wat daar nou in zal zitten. Het ziet er wel erg uit als een oude burcht. Overigens zijn ze daar in het park wel bijzonder goed in het maken van mooie en ruime verblijven, die heel goed overeenkomen met het biotoop, waarin de vogels in de natuur voorkomen. Voor zover dat mogelijk is, uiteraard.

De enorme tropenhal is in ieder geval zeer geslaagd en daar kijk je je ogen uit, sterker nog, daar kom je ogen te kort. Verder was er op de website een tekening en een foto te vinden van een nieuw gebouwd boomhuttending. Of er in die hutten, hoog boven de begane grond ook vogels zijn gehuisvest kan ik even niet ontdekken, maar dat zullen we wel zien als we er eenmaal zijn.


Misschien is het ook wel iets speciaals voor de jeugd of zo, maar het ziet er wel spectaculair uit! Voor al die mensen, die ooit al wel eens zijn mee geweest, met de bus(sen), een aantal jaren geleden, nog een bijzondere foto van de wolk rode ibissen in de immense doorloopvliegkooi. U kunt zich dat vast nog wel herinneren, die grote groep fel rode vogels op dat grasveld of in de bomen.

Als je dan verder liep, kwam je in en ander, apart gedeelte, met een golfslagbad met strand, met steltlopers en buffelkopjes. Maar ja , zo zijn er wel meer herinneringen, maar die gaan we hier echt niet allemaal opnoemen, die gaan we opzoeken en opnieuw bekijken op zaterdag 24 mei.

Ook mooi zijn die ontelbare hoeveelheden rododendrons in allerhande kleuren en variaties, die zo rond die tijd in volle bloei te aanschouwen zijn. Kan niet wachten.
Hoe gaat het nou verder? Kun je je al opgeven?

Ja dat kan, u kunt nu al € 40,- per persoon storten op rekeningnummer 320423018, t.n.v. Aviornis regio Friesland, Peins en dan bent u bij ons aangemeld. Geef wel duidelijk ook uw naam en adres op, dan krijgt u t.z.t. persoonlijk bericht over opstapplaats en tijd. Inbegrepen in de prijs is tevens de toegang tot het park! U zult zelf voor lunchpakket of i.d. moeten zorgen voor onderweg. In het park zijn een aantal horecagelegenheden en kiosken waar u min of meer uitgebreid kunt eten en drinken.
U hoeft niet persé lid te zijn van onze regio, van een andere mag ook en familie, vrienden (of vriendinnen) buurvrouwen (mannen), noem maar op, een ieder die mee wil, kan mee, maar dat geldt pas als er geld betaald is!!
 


Denk er eens over na, O.K., het is pas februari, maar wacht er ook weer niet te lang mee, want 1 mei is de deadline.
Dus na 1 mei kunt u niet meer opgeven. Geef ons dan even de tijd om alles voor te bereiden. U gaat toch ook mee???En dan nog even dit:
Of deze uilensoort er ook te zien is? Denk het niet!


Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC