De actualiteit van gisteren

3 februari 2008 - Vogeltentoonstelling Recklinghausen (deel 2)

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Nieuw lid bijgeschreven !!
J.Feddema, Foswerterstrjitte 5, 9172 PR in Ferwert.
Van harte welkom als lid in onze regio !!


Vogeltentoonstelling Recklinghausen (deel 2)
Zoals beloofd gaan we deze keer verder met het bezoek aan de vogeltentoonstelling in Recklinghausen in Duitsland. Hebben we de vorige keer o.m. over de watervogels geschreven, deze keer is de rest van het gevogelte aan de beurt. Ik kwam echter tot de ontdekking, dat er van de kwartels geen foto’s zijn. Maar dat zult u me wel vergeven.
De kwartels, maar ook een aantal tropische duifjes, waren in kistkooien te vinden. Deze waren vaak voorzien van verlichting aan de voorkant, groene versiering in de kooi en sparrengroen er bovenop.

De fazanten waren over het algemeen mooi gehuisvest in manshoge rennen, die eveneens met veel groen waren aangekleed. Er waren ook een paar, die, net als soms bij de watervogels, een mooi schilderij als achterwand hadden. Dat oogt toch veel mooiere, dan kleine, kale kooien.
Op de begane grond waren ook de, in vakken verdeelde, ronde kooien te zien, waarin weer een aantal duivensoorten werden tentoongesteld.

De grotere duiven zaten in wat minder diepe fazantenverblijven. Deze rennetjes waren natuurlijk weer rijkelijk voorzien van vegetatie en soms ook verlichting.

De ruimte voor de verkoopafdeling was niet zo heel erg groot, zodat het er af en toe best een beetje vol was, maar er was ook daar weer zorg aan de aankleding besteed. Je kon, als je dat wilde, de gekochte vogels, (na betaling uiteraard) gelijk meenemen. De te verkopen fazanten zaten keurig in niet al te diepe rennetjes.

Kwartels en duiven werden te koop aangeboden in de inmiddels bekende kistkooien, die hier ook weer voorzien waren van verlichting en “dakversiering”.
Watervogels waren er niet te koop.


Nadat we alles en alles uitvoerig hadden bekeken en nu en dan even hadden bijgepraat, werd om 16.00 uur begonnen met de terugreis. Tegen 18.00 uur kwam de bus in Zwolle aan en een uurtje later waren we weer thuis.

Is er een moraal aan dit verhaal??
Jazeker! Liefhebbers in Duitsland hebben meer gevoel voor het mooi tentoonstellen van “Aviornisvogels”. Daar hoort natuurlijk een enorme organisatie, voorafgaande aan de show, bij. Maar niettegenstaande dat, voor alle bezoekers was het een aangenaam schouwspel en voor de tentoongestelde vogels, de watervogels in het bijzonder, een aangenaam tijdelijk verblijf. Het gedrag in zo’n beperkte ruimte is vast anders dan thuis, maar er kon toch gezwommen en gewassen worden. Twee dagen in een klein “slootje” met een wallenkant is toch echt beter dan drie dagen in een tentoonstellingskooi met een slechts een drinkbakje.

Wie weet, als er ooit onverhoopt eens genoeg belangstelling voor mocht zijn, dat we er dan mogelijk ook eens met een bus heen gaan, maar niets houd u tegen om er over twee jaar op eigen houtje naar toe te reizen (deze show is tweejaarlijks). Parkeren kan geen probleem zijn, ruimte zat. Onze bus was bus nummer 4, maar er konden nog veel meer bij!En dan nog even dit:


Circusdieren zeer blij met aandacht van de politiek !!
 

 


 

 


Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC