De actualiteit van gisteren

27 januari 2008 - Vogeltentoonstelling Recklinghausen (deel 1)

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,


Nieuw in onze regio is:

A.P. Jansma
Ljochtewei 2
9033 WG Deinum
Van harte welkom als lid in onze regio!


Vogeltentoonstelling Recklinghausen
In de vorige bijdrage was te lezen, dat een paar bestuursleden de vogeltentoonstelling in Recklinghausen zouden gaan bezoeken en dat is intussen achter de rug.
Zaterdagsmorgens 19 januari vroeg op pad, uw regiovoorzitter Anne Bosma en ik, om tegen 09.00 uur in Zwolle over te stappen op de door deze regio georganiseerde bus. Totaal 37 leden gingen mee en we arriveerden tegen 11.00 uur bij de Vestlandhalle in bovengenoemde plaats. Wat was daar nou te zien?


De poster beschrijft het als volgt: “Juwelen van de natuur”
“De show van het jaar”.
“Meer dan 1200 dieren uit de groep zwanen, siereenden, sierganzen, fazanten, kwartels en wilde duiven in sfeervolle ambiance, in perken die lijken op hun biotoop, natuurgetrouwe landschappen uit hun continenten en vijvers met watervallen!
….      een belevenis voor het gehele gezin!      .....
Allemaal lovende woorden, maar was dat ook zo? Nou ja, een beetje reclame maken moet kunnen, maar het zag er bijzonder aangekleed en verzorgd uit.
Een hele mooie manier om vogels ten toon te stellen en beter en fraaier dan de kille, kale tentoonstellingskooien, die wij gewend zijn! De hal, voor velerlei doeleinden geschikt, want er was ook een groot toneel in aanwezig, bleek in zijn geheel omgetoverd tot een soort park.
Wat moet daar een enorme hoeveelheid werk zijn verzet!

Ze zijn vast wel een week bezig geweest om alles op te bouwen voor die tentoonstelling. Complete imposante kerstbomen en coniferen en allerhande andere sierstruiken tooiden de perken en vijvers en voličres. Alle aanwezige vogelsoorten, Aviornisvogels zal ik maar zeggen, waren ook gekeurd, want overal hingen predikaten bij. Langs de bovenkant van de hal was een brede balustrade, vanwaar je mooi naar beneden kon kijken.

Op deze foto kijkt u recht in een soort slootje met kleine perkjes met o.a. koppeltjes Laysantalingen.

Verder op deze balustrade waren kooien geplaatste met duivensoorten. Zowel “aangeklede” kistkooien als ook in vakken verdeelde ronde en halfronde voličres kon je er vinden.


Ook waren er stands met lekkere koffie in een hele grote mok, “bratwurst” en patat, allerhande andere stands, statafels, zitjes en een plek waar je even uitgebreid kon bijkomen om te eten of te drinken of even bij te praten.
Op de begane grond waren dus o.m. de watervogels te vinden, zoals:

stelletjes eenden

groepjes van een soort

collecties met meerdere soorten

collecties met zwanen, ganzen en eendenJe raakte eigenlijk niet uitgekeken en uitgefotografeerd. Want er waren ook nog de fazanten, de kwartels en de duiven, maar…… die doen we de volgende keer.

En dan nog even dit:

Nee, die waren er niet, het was binnen hč.

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC