De actualiteit van gisteren

18 september 2007 - Ruilbeurs ietwat tegenvallend ..............

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
In het kader “Welkom in onze regio” heeft zich als nieuw lid aangemeld: J. Boerties uit Marrum.

 


In memoriam Rinse van Wieren
In de Leeuwarder Courant van 30 augustus lazen we het trieste bericht van het overlijden van Rinse van Wieren, lid van onze regio en vaste bezoeker van bijna alle georganiseerde evenementen, zoals ondermeer de reis naar Engeland.
Hij is 78 jaar geworden en we zullen hem zeker blijven herinneren als een van onze trouwste leden.

Regiobijeenkomst op donderdagavond 27 september

Als je net zoiets hebt geschreven is het wel moeilijk om door te gaan, maar zo gaat dat nou eenmaal, we gaan verder.

Op donderdagavond 27 september is de eerste bijeenkomst van onze regio in de grote zaal van Overwijk in Tijnje.
We beginnen om 20.00 uur en hebben dhr. J. Bijlsma uit Broeksterwoude uitgenodigd om ons veel te komen vertellen over o.m. vogels in de natuur.
De heer Bijlsma is boswachter, vandaar deze foto van een bos! We gaan er van uit, dat u weer allemaal komt en vrienden of andere belangstellenden meeneemt!Ruilbeurs 15 september

Op zaterdag 15 september j.l. hadden we onze ruilbeurs in de grote loods op het industrieterrein van Burgum-West. De dag ervoor alles er naar toe gesjouwd en opgebouwd. Mede dank zij de hulp van enkele vrijwillig helpende leden was dat al snel prettig geregeld.
Zaterdagmorgen vroeg uit de veren om de laatste hand te leggen aan allerlei zaken, die belangrijk zijn voor het slagen van zo’n evenement. De planning van 09.00 uur tot 13.00 uur was goed aangegeven, maar je kon er op wachten, de koffie liep nog niet, om kwart over acht, of daar stonden de eersten al op de stoep. Nou, dat beloofde wat voor de rest van de dag!
Tussen negen en tien liep het redelijk, maar van de negentig kooien, die we hadden klaar gezet, is helaas nooit een derde deel gevuld geweest. Aan bezoekers hadden we niet te klagen, maar dat hadden er best vier keer meer mogen zijn.
Alle lof voor de trouwe bezoekers van de regio Zwolle, die er heel wat kilometers voor hebben moeten afleggen en toch trouw maar weer aanwezig waren. Ook petje af voor een lid uit de buurt van Groningen, die ons bij de busreis al had gesponsord en nu eens bij ons kwam kijken. Hij nam ook wat vogels mee, maar een daarvan was zo slim, dat hij meteen door de spijlen van de kooi de vleugels nam. Dat leverde de nodige inspanning op om het arme beestje weer te vangen daar boven op de zolder van de hoge loods.
Of je nu wel zo blij moet zijn met zulke bezoekers?!


Het jongste lid van onze regio, Jorryt, wilde graag op deze voor hem allereerste ruilbeurs van z’n leven, de zelfgefokte kwakereendjes ruilen en het is hem gelukt!
Op de foto kijkt uw redacteur (wordt echt een oude man) ingespannen naar de foto’s van al de vogels en dieren op de boerderij op de camera van mem.
Er werd veel gebruik gemaakt van de “coffeecorner” en naast de levende vogels waren er ook enkele dode te bekijken en eventueel te kopen. De koffie vond gretig aftrek, het dode spul niet. O.K., misschien was de verwachting wat te hoog gespannen, maar persoonlijk had ik iets meer bezoek verwacht.

Wat de oorzaken zijn, dat er zo weinig inbreng was en zo betrekkelijk weinig bezoekers, zeg het maar. Weinig interesse, weinig gefokt, weinig animo meer voor een dergelijk evenement, u mag het zeggen. Zijn/komen er teveel ruilbeurzen? Is men de overtollige dieren al kwijt? Blijft men liever thuis in de vertrouwde omgeving ? (’t is wel eng hoor, zo’n grote loods). Is men bang voor de koopjesjagers of heeft men daar juist de buik van vol? Ligt het aan de gebruikte lokatie, aan het weer? Zijn de datum, de dag en de tijd niet goed gekozen, slaapt men liever nog wat uit op de vrije zaterdag?
Je weet het niet, wist je het maar. Wie het weet mag het zeggen.

Gebruik daarvoor het reactievak op deze site en praat mee. Geef uw reactie op deze website of denk en praat eens mee op een regiobijeenkomst. Laat uw stem maar horen.
Misschien denkt u wel: Ja leuk, jullie hebben het georganiseerd, je bekijkt het verder maar, we hoeven er niet naar toe, het is niet verplicht! Nee, dat is waar, maar het is wel steeds voor de leden bedoeld en wij, als bestuur plus de nodige andere vrijwilligers, hebben er wel veel (vrije) tijd en zorg in gestoken voor u. Een beetje meer belangstelling was zeer welkom geweest.

Feit is natuurlijk, dat we met z’n allen best zonder een ruilbeurs kunnen, al blijft het naar mijn idee de allerbeste mogelijkheid om met soortgenoten in contact te komen en eens ongedwongen bij te praten. Weet u een betere? Onze planning was ingesteld op een sluitingstijd rond 13.00 uur, maar tegen 11.00 uur werden de nog aanwezige vogels rap in de transportkisten geladen en om 11.30 was er niemand meer! Met man en macht de boel weer opgeruimd, kooien weggebracht en aansluitend met de gehele bemanning nog even gezellig nagezeten met soep en broodjes.
Omdat Jac Jager wederom geheel belangeloos de loods ter beschikking stelde en natuurlijk ook het nodige werk had verzet om de ruimte op tijd geschikt te maken, overhandigde onze voorzitter, namens het bestuur, als dank weer een goed gevulde zuivelmand!

Hoe dan ook, alles bij elkaar, iedereen die is komen kijken, met of zonder vogels en allen, die geholpen hebben:En verder .....
Verder nog nieuws?  Ja, een soortgelijk beest als op de foto lag vlak bij onze tuin dood te wezen. Zeker niet zo goed op de hoogte geweest van de verkeersregels, wij wonen bijna bovenop de weg (rechts heeft voorrang!).


Het mag dan zo zijn dat ze behoren tot de beschermde diersoorten, maar persoonlijk ben ik blij dat het een slachtoffer van het verkeer is geworden.Hij had, net als de bunzing van deze zomer, (die overigens niet alleen 5 volwassen eenden maar later ook nog 10 kuikens daarvan heeft vermoord) ook flink kunnen huishouden tussen je hobby. Brrrrr, door het oog van de naald gekropen!!

Tenslotte: donderdag 27 september in Tijnje om 20.00 uur boswachter Bijlsma, u komt toch ook? Boswachter, bos, bomen, spechten, je hebt gewone, die holen hakken en heeele sterke!!


Namens het bestuur,
Sytse Buursma,
regiosecretaris en redacteur.

 

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC