De actualiteit van gisteren

16 april 2007 - Het was een mooie dag in april .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,


Het was een mooie dag in april, zeg maar gerust een hele mooie, bijzonder warme, zomerse dag in de lente! En dan is alles wat er nog moet komen ineens een stuk vriendelijker en vrolijker! Want, dat was me wat, de landelijke algemene leden-vergadering in Ouwehands Dierenpark in Rhenen (op de Grebbeberg) op zaterdag 14 april. Een kleine 200 Nederlandse leden, waaronder 15 uit onze regio, inclusief ons erelid Ale Boorsma, pasten maar ternauwernood in de Junglezaal. Ook vertegenwoordigers van Duitsland en België waren aanwezig. Vanzelfsprekend, zo’n landelijke vergadering is belangrijk, daar moet je wel bij zijn want er worden zaken beslist, die ons allen aangaan.


Het aantrekkelijke bijprogramma lokte dit jaar natuurlijk ook wat extra belangstellenden!
De organisatoren van de regio Midden Nederland hebben hun handen vol gehad, maar het was allemaal keurig verzorgd en het liep als een trein. Er waren financiële zaken te bespreken, zoals de ringenprijs (gaat van 32 cent naar 25 cent!), de bijdrage voor de regio’s (gaat 200 euro omhoog!), de balans, de kascommissie etc.

Daarnaast waren een drietal hoofdbestuursleden herkiesbaar en die werden allen weer benoemd. De landelijk voorzitter was niet herkiesbaar en werd door de vice-voorzitter met uitingen van lof en dankbaarheid toegesproken. Peter Kreijger kreeg een fraai gestileerde stenen vogel en een oorkonde aangeboden als dank voor de vele (tropen)jaren als bestuurslid/voorzitter van Aviornis International Nederland. In de oorkonde stond dat hij is was voorgedragen tot erelid en daar ging de complete vergadering onder luid applaus volledig mee akkoord. Zijn voorgestelde opvolger, Pierreco Eyma, werd even later eveneens met algemene stemmen aangenomen.
Na de afsluiting van het officiële gedeelte was er nog een presentatie over de werkzaamheden en de vogels van de “ Ibisring”. Daaropvolgend een uiteenzetting door de ass.manager “dieren” van de dierentuin, over zijn werkzaamheden in het algemeen en hoe ze de hele “mik mak” rondom de inentingen tegen de A.I. hadden ervaren.


De hoeveelheid aangemelde leden was zo groot, dat er in twee groepen geluncht moest worden. Diegenen, die in de tweede lunchgroep zaten kregen eerst (in drie groepen van 30) een rondleiding van een uur door de verzorgers, waarbij men ook achter de coulissen kon komen kijken. Was de tour voorbij, dan kon de andere groep hetzelfde meemaken. Daarna kon men op eigen houtje de dierentuin verkennen.

Ouwehands Dierenpark is natuurlijk al een oudje, dat zag je wel aan de vele imposante oude bomen, maar was hier en daar best gemoderniseerd met fraaie dierenverblijven.
Voor ieder was er wel een bijzondere diersoort te bewonderen. Een paar foto’s geven een indruk van het park en wanneer u ooit eens in de buurt bent, moet u echt eens gaan kijken.

Doe dat dan niet op zo’n warme (hete) dag, zoals wij die meemaakten, want dan zijn de meeste dieren erg loom en liggen ze veelal te pitten in de schaduw. Maar toch!! Zo tegen vijven zijn we (3 leden van het bestuur) nog even op bezoek geweest in de mooi aangelegde voličres met bijzondere vogels van Jan Harteman.

Hij nodigde ons uit want hij woont in Lienden, niet ver van Rhenen. Een bijzonder mooie, al met al, zeer geslaagde dag en degenen die niet geweest zijn, die waren ergens anders. En dat was jammer voor hen!

Denkt u nog even aan de opgave voor de busreis “Het Rondje IJsselmeer”!! Hoe dat moet? Lees dan even de twee vorige bijdragen! U hebt nog de tijd tot 15 mei en dat is het voor dat u het weet!

Tot slot nog even dit: Zebra’s waren er ook te zien in het dierenpark.Ze waren echter niet allemaal even vriendelijk!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC