De actualiteit van gisteren

3 april 2007 - Wij wensen u prettige Paasdagen!!

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,
 

Na een aantal flink natte, kille weken, is het dan eindelijk droog en aangenaam voorjaar geworden en de resultaten kunt u rondom u heen in alle glorie beleven. Bomen lopen uit, voorjaarsbolgewassen staan in bloei en allerlei planten doen hun best zich klaar te maken voor de aankomende zomer. Overal in het veld zijn de boeren bezig met het uitrijden van gier en kunstmest, opdat de weilanden in voorjaar en zomer, gesterkt door deze hulpstoffen, weer voldoende gewas kunnen opbrengen voor de daaropvolgende winter.

De eierzoekers hebben een bijzonder mooie periode gehad, waarin ze maar naar hartelust konden zoeken, zonder gestoord te worden door extreme, vervelende weersomstandigheden, regeltjes en rechtszaken. Het heeft mij overigens wel verbaasd, dat eierzoekers onderling geen afspraken maken, waar en door wie er wordt gezocht, maar dat zal wel lastig zijn als je elkaar niet kent en toch is dat wel nodig.

Ik zal uitleggen waarom. Al enkele jaren hebben wij uitzicht op een maďsveld. Dit schijnt een uitstekende plek zijn voor het broedgebeid van de kievit. Echter, de arme vogels kregen nauwelijks een kans hun eieren te leggen, want het perceel werd elke dag, elke 3 uur, weer door andere mensen bezocht, die het gehele perceel meter voor meter afspeurden en dat gedurende enkele weken, van vroeg tot laat. Dat er uiteindelijk op de laatste dag dan toch nog een nestje met twee eieren is gevonden mag een wonder heten.

Heel veel wilde eendenvrouwtjes zitten al een tijdje te broeden, al zullen er genoeg zijn, die een minder fleurige plek hebben uitgekozen voor het maken van hun nest. Nog even en dan is het al weer Pasen. Een christelijk feest van oorsprong, maar het wordt heden ten dage meestal uitgebeeld met plaatjes uit een andere categorie. Pasen, het feest van de bloeiende narcissen, rondrennende hazen, gekleurde eieren, en vertederende kuikentjes.

De lente, de mooiste tijd van het gehele jaar. Een periode vol van belofte met overal om ons heen nieuw leven uit de koude, doodse winteraarde. Maar genoeg daarover, geniet er maar van, want voor u het weet komt aan de mooiste tijd een einde. Als de boeren het hoog opgeschoten grasgewas, soms geel en rood gekleurd door boterbloem en zuring, zo kort hebben afgeschoren, dat er een bleek, witgeel tapijt onder vandaan komt, dan is het hoogtepunt van de lente voorbij.

Hoe het met de Turkse tortels in onze tuin gaat wou u weten? Nou, bijzonder goed, dank u voor de belangstelling. Er zijn er nog een stuk of veertien, waarvan zeker de helft nu ook komt mee-eten. Het is zeker nog geen plaag te noemen, maar hopelijk worden het er nu even niet meer.

“Het rondje IJsselmeer” (in de vorige bijdrage systematisch fout geschreven!) vindt dus plaats op zaterdag 9 juni en daarvoor kunt u zich nu al vast voor gaan opgeven. De uiterste opgave-datum is 15 mei a.s. en dat is het al over 6 weken! Stort per persoon € 40 op rekeningnummer 320423018 t.n.v. Aviornis regio Fryslân, Peins en dan bent u aangemeld. Uw storting is dus het bewijs van deelname. U kunt wel zeggen dat u mee wilt, met dat busreisje, maar dat is niet geldig. Mocht de bus niet vol geraken, maar daar gaan we niet van uit, dan gaat e.e.a niet door en storten we gewoon het bedrag terug. Het minimale aantal deelnemers is dertig en vol is vol, dus wees er snel bij.


 

“Het rondje IJsselmeer” dus, met een boeiend programma voor en bij bijzondere mensen met allemaal een passie voor hun levende have.
Dat mag u eigenlijk niet missen en wat is er nou leuker dan met elkaar, comfortabel gezeten in een luxe touringcar, onderweg ook nog te kunnen kletsen (bijpraten) over de liefhebberij en andere dingen, zonder te moeten letten op het verkeer!
Zo ontspannen bent u nog nooit rondom het IJsselmeer gereden!!
 

 

 


Dan nog even dit: U bent het ergens niet/wel mee eens, u hebt wat leuks/niet leuks meegemaakt, u zit ergens wel/niet mee, u hebt een leuke/niet leuke anekdote of een verhaal anderszins, kortom u wilt ook uw ei wel eens kwijt en dat op deze website vermeld zien staan, meld het in het daarvoor bestemde vak. Ook al hebben wij niet de mogelijkheid voor “vraag en aanbod”, wij zijn wel benieuwd naar uw reacties over wat dan ook!!

Wij wensen u prettige Paasdagen!!

Tot slot: een op het allerlaatste moment ingezonden bericht: “Pasen gaat mogelijk in de provincie Fryslân dit jaar helaas niet door in verband met het plotseling en onverwacht verdwijnen van onze Paashaas, tenzij er inderhaast nog een invaller kan worden gevonden”.

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC