De actualiteit van gisteren

18 januari 2007 - Een nieuwjaarsborrel met goedkeuring...

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,


Terwijl in de nacht van oud op nieuw in Nederland voor een kleine 70 miljoen euro binnen een half uur de lucht in is gevlogen, is het nieuwe jaar van start gegaan.
Wat hadden wij, als leden van regio Fryslân, veel mooie dingen met dat geld kunnen doen.
Al was de helft van dat gigantische bedrag naar een heel goed doel gegaan, dan nog was er genoeg over gebleven om eventjes een mooi vuurwerk te bekijken.
Want mooi om te zien is het natuurlijk wel! 
Onze vogels zijn er in het algemeen niet zo blij mee, maar gelukkig duurt het maar even.


Het bestuur van deze regio wenst allen die dit lezen een heel gelukkig en gezond 2007! Heel veel plezier met de liefhebberij en laten we hopen dat dit nieuwe jaar nu eindelijk eens vrij blijft van allerhande moeilijke en overbodige maatregelen. Maatregelen, om vogelgriep in Nederland te voorkomen, moeten en mogen niet alleen bij particuliere liefhebbers worden neer gelegd, maar zullen, als dat nodig mocht zijn, veel breder genomen moeten worden.


Ja, ik ben weer op dreef, maar kan beter even wachten met van leer trekken, totdat het echt nodig is. Zou het niet beter zijn, dat alle medici, met verstand van gevaarlijke ziektes, zich nu eens heel rap gaan inzetten voor het voorkomen van verspreiding van de uiterst gevaarlijke vorm van TBC? Een dreiging uit het oosten komt met het open zetten van de grenzen langzaam maar zeker op ons af en er zijn vormen bij, die niet te bestrijden zijn! Dan is het afschermen van pluimvee maar peanuts!

Deze website is al lang in de lucht, maar sinds januari 2006 onderhouden wij haar als regio helemaal zelf. We zijn er dus al weer een jaar mee bezig. Leuk om er even bij stil te staan, maar we gaan direct weer verder.


Zoals in de vorige bijdrage al genoemd, kun je het nieuwe jaar het beste beginnen met goede voornemens. Laten we ons in 2007 eens gaan beraden of het wel zo verstandig is om mutanten te houden en te kweken.
Aviornis is geen voorstander van afwijkende kleuren bij onze vogels en laten we eerlijk zijn, wie doen we daar nu een plezier mee?
Natuurlijk, je moet ze net zo goed voortreffelijk verzorgen wil je er nakomelingen van betrekken en het staat een ieder vrij om te doen wat ie wil, maar wat wordt er mee bereikt?
Het is beter de huidige soorten in stand te houden, want niemand is er bij gebaat, wanneer er plotseling geheel onverwacht uit een fokstel afwijkende kleuren te voorschijn komen, terwijl de eigenaar ze voor zuiver had aangeschaft. Let wel, een soort zuiver te krijgen is veel moeilijker dan de oorspronkelijke soort zuiver te houden!

Even in herinnering roepen de echtheid van het Sonnerathoen. In Nederland loopt al geen enkel zuiver exemplaar meer rond en het wordt nog een hele toer om ze weer terug te krijgen! Volgens de krant van woensdag 3 januari ’07 is er nu: “een kip met goedkeuring van de Dierenbescherming”. Wat houdt dat dan in? Op de geslachte, verpakte kip zit een logo van de Dierenbescherming, vanwege de diervriendelijke behandeling.(?!?) Want, ze leven wat langer, hebben een ruimer leefoppervlak met uitloop naar buiten en krijgen voortdurend voer, waardoor ze geen hongergevoel hebben. Als je dit zo leest dan mogen al onze vogels ook wel een logo van de Dierenbescherming krijgen. Een hele dikke zelfs, want dat pluimvee van ons leeft behoorlijk langer en komt nooit in de slachterij terecht en loopt altijd buiten!
Ik ben nu ook zeer benieuwd of het logo er weer af moet als deze kippen door een vogelgriepdreiging 10 weken de uitloop naar buiten wordt onthouden!
Dat zal de tijd moeten leren!

Wat gaan we doen in het nieuwe jaar?
Onze allereerste bijeenkomst van dit jaar in Tijnje, op 25 januari a.s. is de verplichte leden/jaarvergadering.


 

Daar komen dan de financiële zaken op tafel, want ieder lid mag en moet op de hoogte zijn van de gang van zaken binnen de regio.
Het eerste kopje koffie is voor rekening van het bestuur.

 

 

Na afloop is er nog een film en met een nieuwjaarsborrel toasten we op het nieuwe jaar.
Even terug komen op het onderwerp van vorig jaar, waar de kalkoen met kerst ter sprake kwam. Van deze vogels, die nou eenmaal bekend staan als niet al te slim, heeft er een aan de feestelijk gedekte kerstafel weten te ontsnappen op wel heel sluwe wijze.

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC