De actualiteit van gisteren

2 September 2006 - Verslag van een succesvolle ruilbeurs .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste regioleden,

Onze Ruilbeurs in regio Fryslân

Op zaterdag 2 september hing de Aviornisvlag te wapperen aan de gevel van het grote magazijn van B&J op het industrieterrein Burgum-West. Samen met het manshoge Aviornis-logo en de bewegwijzerde route was dit de uitnodiging voor de ruilbeurs, die wij als regio Fryslân voor de allereerste keer organiseerden.
De vorige dag waren alle benodigde attributen al klaargezet.

 

 

Wij prijzen ons gelukkig, dat we op zo’n mooie locatie dit evenement konden laten plaats vinden, dank zij ons lid Jack Jager.

 

 

De omstandigheden voor deze happening waren qua weer gunstig, maar verder natuurlijk niet zo fleurig, want de vorige dag was officieel de gedurende de hele winter van kracht zijnde “ophokplicht” in gegaan. Dat kon je ook wel een beetje merken. Het had echter een aantal prominente leden van andere regio’s niet weerhouden om ons te bezoeken om te proberen hun overtollige vogels hier te ruilen.
De stemming was niet zo ontspannen en de handel, zoals ze dat zo mooi vermelden in de veemarktberichten, de handel was stroef, kwam moeizaam op gang en het animo was laag.

 


Vanaf 09.00 uur werden de straten rondom de grote loods steeds voller met geparkeerde voertuigen en kwamen er regelmatig bezoekers binnen, al of niet met hun ”handel”.

 Die niets hadden meegenomen deden dat weer anders, via mooie zelfgemaakte uitgeprinte pagina’s gaven ze aan wat er nog in hun vijver rondzwom en wat ruilbaar was.
Ook een oplossing, want voor de meegebrachte dieren is het altijd wel een beetje stressen.
 


Echter, als je goed oplet, berusten ze in hun tijdelijke lot, gaan liggen en poetsen eerst maar even de veren, die door het vangen en transport, van hun plaats waren geraakt.

 

 

Er was voor iedereen wel wat te vinden, van gangbaar tot de wat mindere gangbare soorten, d.w.z. van bijv. de Roodschoudertaling en de kwaker tot O.I.witkeeltaling en de Javaboomeend. Van de andere, ook bij Aviornis behorende soorten als de fazanten en de duiven waren er niet zo veel, maar het is bekend, dat daar ook niet zo veel leden liefhebbers van zijn. Het bezoekersaantal liep op tot tegen de honderd en het aantal ingebrachte vogels kwam daar ver boven uit. Leuk dat ouders hun kinderen meenamen, om hun de prachtige vogels te laten zien en wie weet, mochten ze zelf wel uitkiezen welke ze wilden ruilen.


Zo tegen koffietijd werd het gezellig druk en werd er goed gebruik gemaakt van de opgestelde zitjes om even “een bakkie te doen”.
De vriendelijke dames van de “schenkerij” konden het best aan, want alles ging in een gemoedelijk tempo.

 
Later op de morgen waren er soep en broodjes te verkrijgen en ook daarvoor was enthousiasme.
Even na het middaguur was de aanloop over en gingen weer heel wat bezoekers terug naar huis, waarvan sommigen met en anderen zonder vogels.

Er waren er die daarvoor dan wel nog een uur (en meer) moesten rijden. Wij hadden een planning gemaakt tot 14.00 uur, maar om 13.00 uur was de tent al leeg en konden we beginnen met afbouwen en opruimen.
 

 

Wel sneu voor die paar bezoekers, die pas tegen twee uur nog kwamen kijken, maar ja, leeg is leeg en je kunt ze niet tegenhouden. Volgend jaar maar eens bekijken of we de planning moeten veranderen.

Terugkijkend al met al toch wel een leuke ruibeurs op een werkelijk fraaie locatie. De eigenaar bood alle hulp waar mogelijk en wilde voor al die inspanningen niets ontvangen, maar daar wilden wij natuurlijk weer niets van weten, dus werd hem aan het eind toch een attentie aangeboden, in de vorm van een goed gevulde zuivelmand.

Allen, die bij opbouw en afbraak de helpende hand hebben geboden, hartelijk dank daarvoor. Mede dank zij u is de eerste ruilbeurs van regio Fryslân geslaagd!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris en redacteur.

<<<<<  terug naar Regioarchief
 

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC