De actualiteit van vandaag

Maart 2006 (4) - Wat je in de natuur al niet tegenkomt. .....

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Regelmatig ga ik met een groepje mensen, ze noemen zichzelf vogelaars, het veld in om te speuren naar die ene zeldzame vogel die je nog nooit eerder hebt gezien. En je heb dan ook weer een geweldige dag als je dat lukt, helemaal verrukt keren dan weer huiswaarts.
Maar ook al zie je de regelmatig voorkomende gasten het is altijd weer mooi. Zien we een wintertaling dan zijn we ook enthousiast ook al zwemt ie bij jezelf in de vijver want het is toch zo mooi als je hem in het wild ziet.
In deze wintermaanden is het Lauwersmeer gebied natuurlijk een vogeleldorado. Wat een verscheidenheid aan (water)vogels en de ganzen in zeer grote aantallen. Als ze al eens verschrikt opvliegen is het zwart aan de hemel en zie je beelden die je anders alleen maar op de TV bij natuurfilms ziet. Dan sta je echt met de mond open te kijken.

Eind januari zagen we tussen wel 3000 rotganzen tot ieders verrassing een roodhalsgans staan, prachtig gefotografeerd door Henk Dikkers. Zo'n roodhalsgans is dan het gesprek van de dag, wat een ontdekking! Ja natuurlijk zien we hem regelmatig in de collecties bij onze Aviornisleden, maar toch zo in de natuur is het wat bijzonders.
Zou die nu gewoon met de rotganzen meetrekken? of mist iemand een roodhals-gansje? Je kunt hem vinden bij Ezumazijl!

Anne Bosma

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC