Regioarchief

Nieuwsbrief Aviornis - december 2001

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
04-01-2012

Beste mensen,
Als u deze nieuwsbrief uit de brievenbus hebt gehaald, loopt het al weer aardig richting de kerstdagen en de jaarwisseling. De tijd gaat wel heel snel lijkt het wel. Misschien wordt het wel een hele mooie winter, al zal niet iedereen dat even leuk vinden. Je zal maar regelmatig een bijt in het ijs van je vijver moeten hakken, of elke dag moeten sjouwen met vers water om de bevroren waterbakken in de volière te vervangen. Maar dat heb je nu eenmaal in de wintermaanden.
Onze bijeenkomst in Beetsterzwaag hebben we gehad, maar daarover later meer. De eerstvolgende bijeenkomst is op 14 januari 2002. Dit wordt de jaarlijks terugkerende ledenvergadering. Na afloop van het officiële gedeelte wordt de videopromotiefilm van Aviornis Nederland vertoond. Het is een uur durende film, waarin veel vogelsoorten, die door de leden gehouden worden, de revue passeren. Deze film is bedoeld om niet leden enthousiast te maken voor de vele mooie kanten van onze liefhebberij. Echt een mooie film.
De bijeenkomsten, zoals die tot nu voor de leden van de regio Fryslân op de maandagavond werden gehouden, zullen in het seizoen 2002/2003 voortaan op de donderdagavond plaatsvinden. De geplande avonden, 14 januari 2002, 4 maart ’02 en 22 april ’02 gaan nog gewoon door op de maandag, maar het daaropvolgende seizoen wordt dat dus de donderdagavond. De reden voor dit besluit is eigenlijk heel simpel, de fam. Wink heeft dan ‘s maandag en ‘s dinsdags de deuren gesloten. Later vertel ik dit nog wel eens een keer!
Het bestuur van uw regio denkt al een hele tijd na over de mogelijkheid eens of regelmatig een parkbezoek te organiseren in de regio Fryslân, maar dan moeten er natuurlijk wel leden zijn, die daar aan mee willen werken. Vandaar de vraag, of eigelijk meer een oproep, wanneer u dit wel ziet zitten en het leuk vindt, andere leden mee te laten delen in het plezier, dat u aan uw hobby beleeft, meldt u zich dan alsjeblieft aan bij één van de leden van het bestuur, of, als u zou gauw niemand kunt bedenken, bij mij. Wij zullen dan, gezamenlijk met u, e.e.a. gaan regelen. Kijk nog maar eens naar de activiteiten van de regio Groningen/Drente, daar doen ze het regelmatig.
Vooral voor nieuwe leden, maar ook voor gevorderden is het altijd leerzaam eens te komen kijken, hoe anderen, meestal ook zeer bevlogen, met hun hobby omgaan! Misschien hebt u al een tijdje gedacht: "ik heb het eigenlijk best mooi voor elkaar en ik geniet er elke dag weer van, dat zouden iedereen eens moeten zien!" Welnu, dan is het nu de mogelijkheid, die knoop door te hakken en anderen eens uw schitterende park(je) of prachtige volières te laten zien! Laat eens wat van u horen!
Dan nog een tip: Niet alleen de advertenties van de rubriek " vraag en aanbod" zijn voor u interessant, ook de andere adverteerders vinden het prettig uw aandacht te krijgen, want mede dankzij hen blijft uw Nieuwsbrief betaalbaar!
Het bestuur van uw regio zit intussen nog steeds niet stil. Volgend voorjaar wordt de landelijke algemene ledenvergadering in Fryslân gehouden en wij zijn druk bezig e.e.a. voor te bereiden. Maar daarover later meer.
Rest mij u allen, een zeer fijne tijd toe te wensen. Zoals in veel gezinnen gebruikelijk wordt er tijdens de kerstdagen een bijzonder diner klaargemaakt. Misschien staat er dit jaar bij u wel eend of fazant op tafel, wie weet.
Prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling!

Namens het bestuur, Sytse Buursma, regiosecretaris.
 

<<<<<  terug naar Regioarchief

 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC