Informatief

Leewieken (laatste informatie van augustus 2013)

Home

Actualiteit
Regioarchief
Agenda
Bestuur
Verslagen
Informatief
Sponsors
Aviornis Nederland
Reacties

E-mail:
Aviornis regio Fryslân
Laatste wijzigingen:
21-08-2013

Het Leewieken wordt verboden

In april 2012 kwam Aviornis International met het volgende nieuws:


Begin 2012 bereikte ons het bericht dat het Ministerie van EL&I voornemens is het leewieken van sier- en watervogels te gaan verbieden. Maar wat is nu eigenlijk leewieken? Waarom wordt het gedaan? En wat zijn de gevolgen van een verbod?

Lees het hele verhaal verder op de website van Aviornis

Het Laatste Nieuws

Leewieken vogels verboden vanaf 2018
Per 2018 geldt een verbod op het leewieken van vogels. Dit schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van EZ in een brief aan de Tweede Kamer.

Het algeheel verbod wordt geregeld via het Besluit diergeneeskundigen dat deel uitmaakt van de Wet Dieren. Dijksma wijkt met het voorgenomen verbod per 2018 af van het vorig jaar gepubliceerd concept van het Besluit diergeneeskundigen. Daarin werd een onmiddellijk verbod op leewieken aangekondigd. Dat stuitte op veel weerstand van met name houders van watervogels. Zij vinden dat ze hun hobby niet meer op diervriendelijke wijze kunnen uitoefenen als leewieken niet meer is toegestaan.

Overgangstermijn
De staatssecretaris geeft aan dat ze een verbod per 2018 verkiest boven een verbod dat op korte termijn ingaat. ,,Het aan betrokken partijen de gelegenheid bieden van een overgangstermijn is gebruikelijk bij de introductie van een verbod. Hiermee wil ik betrokken partijen de gelegenheid bieden om diervriendelijke alternatieven voor het houden van deze dieren te ontwikkelen", aldus Dijksma.

<<<<<  terug naar Informatief
 
bovenkant pagina Iets nodig voor uw hobby? Kijk eens bij onze SPONSORS

J2-DC
© 2012 J2-DC